Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

15 május
2019
HÍR
66 látogató

A sport mindenkié! – Bősz Anett kedvezményes sportbérletet, a TAO-támogatás kibővítését javasolja a kihívás napján

A Liberálisok a sport és a kihívás napján a szabadidő-és hobbisportokra is igényelhető TAO-támogatás bevezetését, valamint egy kártyás rendszer kidolgozását kezdeményezik, amellyel havi jelképes összegért minden állampolgár igénybe vehetné az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményeket.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségügyben nem fordítanak elegendő forrást a prevencióra. Emiatt a magyarok sokkal egészségtelenebbül élnek, mint azt a jelenlegi gazdasági fejlettségi adatok indokolnák. Ezt bizonyítja a születéskor várható egészségben eltöltött évek száma, amely a magyarok esetében átlagosan 66,8 év. Ennél a szomszédos országok közül csak Romániában és Ukrajnában rosszabb a helyzet. A középiskolában szintén lehangoló statisztika született a gyermekkori elhízással kapcsolatban: ma Magyarországon minden harmincadik diák súlyosan elhízott, ami azt jelenti, hogy a kormány által bevezetett mindennapos testnevelés csak megőrizni volt képes az egyébként rossz statisztikát.

A Liberálisok ezért a következő javaslatokkal fordulnak a magyar kormányhoz és Révész Máriuszhoz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztoshoz a sport és a kihívás napján:

  1. Javasoljuk, hogy az intézményfenntartók gondoskodjanak edzők érkezéséről minden iskolába, aki heti egy testnevelés órán bemutatná saját sportágát a diákoknak, annak érdekében, hogy a tanulók ne csak a sportág-választó napokon ismerkedhessenek meg a számukra ismeretlen sportágakkal.
  2. Javasoljuk, hogy a TAO-pénzeket is lehessen szabadidő-és hobbitevékenységre, szabadidősportra fordítani.
  3. Kezdeményezzük egy olyan kártyás rendszer bevezetését, melyen keresztül egy jelképes összegért, havi 3000 forintért minden állampolgár jogosulttá válhatna a környezetében lévő állami és önkormányzati sportlétesítmények, uszodák és tantermek használatára.

Bősz Anett ígéretet tett arra, hogy a Liberálisok kezdeményezését a költségvetési bizottság elé terjeszti, valamint a mai napon felveszi a kapcsolatot Révész Máriusszal, a javaslatok mielőbbi bevezetése érdekében. A Liberálisok országgyűlési képviselője sajtótájékoztatója végén felhívta a figyelmet a Facebook-oldalán ma közzétett videójára, amelyben az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozta, majd boldog sport-napot, jó kihívásokat és jó sportolást kívánt mindenkinek.

 

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/876163536059256/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók