Belépek a Pártba
15 május
2019
HÍR
413 látogató

A sport mindenkié! – Bősz Anett kedvezményes sportbérletet, a TAO-támogatás kibővítését javasolja a kihívás napján

A Liberálisok a sport és a kihívás napján a szabadidő-és hobbisportokra is igényelhető TAO-támogatás bevezetését, valamint egy kártyás rendszer kidolgozását kezdeményezik, amellyel havi jelképes összegért minden állampolgár igénybe vehetné az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményeket.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségügyben nem fordítanak elegendő forrást a prevencióra. Emiatt a magyarok sokkal egészségtelenebbül élnek, mint azt a jelenlegi gazdasági fejlettségi adatok indokolnák. Ezt bizonyítja a születéskor várható egészségben eltöltött évek száma, amely a magyarok esetében átlagosan 66,8 év. Ennél a szomszédos országok közül csak Romániában és Ukrajnában rosszabb a helyzet. A középiskolában szintén lehangoló statisztika született a gyermekkori elhízással kapcsolatban: ma Magyarországon minden harmincadik diák súlyosan elhízott, ami azt jelenti, hogy a kormány által bevezetett mindennapos testnevelés csak megőrizni volt képes az egyébként rossz statisztikát.

A Liberálisok ezért a következő javaslatokkal fordulnak a magyar kormányhoz és Révész Máriuszhoz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztoshoz a sport és a kihívás napján:

  1. Javasoljuk, hogy az intézményfenntartók gondoskodjanak edzők érkezéséről minden iskolába, aki heti egy testnevelés órán bemutatná saját sportágát a diákoknak, annak érdekében, hogy a tanulók ne csak a sportág-választó napokon ismerkedhessenek meg a számukra ismeretlen sportágakkal.
  2. Javasoljuk, hogy a TAO-pénzeket is lehessen szabadidő-és hobbitevékenységre, szabadidősportra fordítani.
  3. Kezdeményezzük egy olyan kártyás rendszer bevezetését, melyen keresztül egy jelképes összegért, havi 3000 forintért minden állampolgár jogosulttá válhatna a környezetében lévő állami és önkormányzati sportlétesítmények, uszodák és tantermek használatára.

Bősz Anett ígéretet tett arra, hogy a Liberálisok kezdeményezését a költségvetési bizottság elé terjeszti, valamint a mai napon felveszi a kapcsolatot Révész Máriusszal, a javaslatok mielőbbi bevezetése érdekében. A Liberálisok országgyűlési képviselője sajtótájékoztatója végén felhívta a figyelmet a Facebook-oldalán ma közzétett videójára, amelyben az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozta, majd boldog sport-napot, jó kihívásokat és jó sportolást kívánt mindenkinek.

 

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/876163536059256/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK