Belépek a Pártba
03 szeptember
2018
HÍR
671 látogató

A röszkei tranzitzónánál jártunk – Megtagadták, hogy Bősz Anett ételt vigyen a menekülteknek

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője ugyan bemehetett a Röszkénél kialakított tranzitzónába, de neki sem hagyták a hatóságok, hogy átadja a korábban összegyűjtött adományokat a menekülteknek.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője és Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese a menekültekkel szembeni embertelen bánásmódra hívták fel a figyelmet Röszkén, a tranzitzónát elválasztó szögesdrót-kerítésnél tartott sajtótájékoztatójukon. A Liberálisok képviselői azért mentek Röszkére, hogy bevigyék a szegedi Evangélikus Lelkészi Hivatal és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által gyűjtött civil adományokat, és felajánlják segítségüket a tranzitzónában rekedt embereknek. Bősz Anettnek országgyűlési képviselőként joga van hozzá, hogy a tranzitzónába beléphessen, de a hatóságok neki sem engedték meg, hogy a területről kizárt civilek felajánlásait bevigye.

Sermer Ádám elmondta: a Liberálisok számára is a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, de azt úgyis lehetne szavatolni, hogy közben tiszteletben tartjuk az alapvető emberi jogokat. “Az igazi veszélyt és biztonsági kockázatot ráadásul nem a tranzitzónában vesztegelő, háború elől menekülő, segítségre szoruló emberek jelentik, hanem azok, akiket az Orbán-kormány a letelepedési kötvényen keresztül Európára szabadított” – hangsúlyozta Sermer. Szerinte a hatóságok feladata az lenne, hogy tisztességesen folytassák le a menekültügyi eljárásokat, és közben emberhez méltó ellátást biztosítsanak a bajba jutottaknak.

Bősz Anett a tranzitzónában tett látogatása után arról beszélt, hogy “még a börtönökben is humánusabban bánnak a hatóságok a rabokkal, mint ahogy a menekültekkel teszik a határon”. Az ellenzéki képviselő szóvá tette, hogy csak a sajtó és a nemzetközi nyomás hatására kaptak enni a menekültek. “De az étel minősége és mennyisége továbbra sem elfogadható” – fűzte hozzá. Ugyanígy hiányolta a tisztességes eljáráshoz szükséges apparátust a Liberálisok politikusa. “Több tolmácsra, orvosra és pszichológusra lenne szükség” – tette hozzá.

A Magyar Liberális Párt a szegedi Vöröskereszthez fordul annak érdekében, hogy a rászoruló menekültek megkaphassák az adományokat, a szervezet ugyanis rendszeresen bejárhat a tranzitzónában kialakított táborokba.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK