Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 január
2018
HÍR
204 látogató

A román miniszterelnök aljas támadást intézett a romániai magyarok ellen

Mihai Tudose román miniszterelnök egy televíziós interjúban felháborító és aljas támadást intézett a romániai magyar közösség alkotmányos jogai ellen, életveszélyesen megfenyegette azokat, akik a szabad indentitásválasztás jogával élve magyar, vagy székely zászlót tűznek ki. Ez a visszataszító kijelentés nemcsak a megtámadott magyarok, hanem a demokratikus alapelvek, az emberi jogok és az európai értékek ellen irányuló támadás is egyben.

A Liberálisok ezt nem tekintik román belügynek, mert ez esetben az univerzális értékek és Románia nemzetközi vállalásainak megsértéséről van szó. A Liberálisok elvárják a magyar kormánytól és az európai intézményektől, hogy határozottan és egyértelműen ítéljék el a román miniszterelnök fenyegetőzését. Reméljük, hogy európai párttársai, az európai szociáldemokraták sem hagyják következmények nélkül ezt a durva kijelentést.

A magyar kormány eddig következetesen kétségbe vonta a külföldiek jogát a bírálatra, pedig ez az eset is bizonyítja, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem csak megengedett, hanem kifejezetten indokolt és szükséges a külföldről érkező bírálat.

A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy Tudose miniszterelnök nem makulátlan múltú politikus: volt már plágiumügye, vádolták már korrupcióval. Most is azon mesterkedik a kormányával, hogy törvénymódosítással tisztára mossa a korrupciós bűncselekmények elkövetőit. A Liberálisok már korábban is felhívták a figyelmet arra, milyen veszélyekkel jár az, amikor az idegengyűlölethez, a nacionalizmushoz az arcátlan és elvetemült korrupció társul. Sajnálatosan erre vonatkozó tapasztalatokkal már a mi társadalmunk is szembesülhetett.

SzentIványi István, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok külügyi szakpolitikusa

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók