Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 augusztus
2014
HÍR
414 látogató

A roma holokausztra emlékezünk

A Magyar Liberális Párt ma, a roma holokauszt 70. évfordulóján, emlékezik és emlékeztet.

Emlékezik arra a több mint háromezer roma emberre, akiket  1944. augusztus 3-ra virradóra gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban SS-katonák. A Liberálisok  emlékeznek ma arra a sokezer ártatlan roma áldozatra, akiket a zsidókkal együtt deportáltak, munkatáborba kényszerítettek, kivégeztek. A Liberálisok emlékeznek ma mindazokkal, akik túlélték a borzalmakat és a párt részvétét fejezi ki azok felé, akik hozzátartozóikat ma is gyászolják.

 A Magyar Liberális Párt az emlékezés mellett emlékeztet is minden felelős politikust arra, hogy az, ami 70 évvel ezelőtt történt, soha többé nem ismétlődhet meg. Nincs helye megbélyegzésnek, bűnbakkeresésnek és kirekesztésnek. Aki a 70 évvel ezelőtti tragédiához vezető szélsőséges eszméket napi politikai érdekből, szavazatszerzésért használja, annak nincs helye a közéletben, azt közösen kell elnémítanunk. Aki éket mer verni társadalmi csoportok közé az alapján, hogy milyen a vallásuk, milyen kisebbséghez tartoznak, milyen a társadalmi helyzetük, vagy politikai meggyőződésük, az bűnt követ el és az össztársadalom ellen cselekszik.

A Magyar Liberális Párt tagjai ma részt vesznek azon az emléksétán, melyet civilek szerveztek, s mely 17 órakor indul a VIII. kerületi Horváth Mihály térről a IX. kerületi Nehru partra, a Roma Holokauszt Emlékműhöz. A párt vezetősége nevében gyertyát gyújt Popper Gábor ügyvivő.

 

 

 

 

 

Hozzászólás


Leave a Reply26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók