Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 május
2017
HÍR
250 látogató

A pénzmosást is vizsgálni kell a letelepedési kötvényeknél

Budapest, 2017. május 2., kedd (MTI) – A Jobbik frakcióvezető-helyettese a pénzmosás, illetve az ügyvédi szabályok megtartásának vizsgálatát is fontosnak tartja a letelepedési kötvényekkel összefüggésben.

Lukács László György, a konstrukciót vizsgáló árnyékbizottság keddi ülését követő budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a kötvények jogi konstrukcióját elemezve arra jutottak, hogy az bonyolult és visszaélésekre ad lehetőséget.
Közölte: az átruházhatóság miatt vizsgálni kell a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának lehetőségét, így az ennek leleplezésre hivatott szervekhez fordulnak. Emellett megkeresik a Magyar Ügyvédi Kamarát is, hogy a részt vevő ügyvédi irodákról tájékozódjanak – tette hozzá az ellenzéki politikus.
Demeter Márta független országgyűlési képviselő az ülést követően botrányosnak ítélte, hogy a kötvényekről parlamenti képviselők dönthettek.
Sermer Ádám, a Liberálisok ifjúsági tagozatának elnöke pedig arról beszélt: az eljárási rend arra is lehetőséget ad, hogy valódi pénzmozgás nélkül lehessen kötvényhez jutni, azaz elég a megfelelő közvetítői díjakat megfizetni, de a 300 ezer euró “fizikailag meg sem mozdul”.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók