Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 augusztus
2017
HÍR
286 látogató

A nemzetbiztonsági bizottság vizsgálja ki a Jobbik kapcsolatait és anyagi támogatását!

Budapest, 2017. augusztus 29., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt arra kéri a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy térképezzék fel a Jobbik és a radikális nemzetközi szervezetek egymáshoz való viszonyát illetve vizsgálják meg a Jobbik és a Magyarországon is jelen lévő szélsőjobboldali szervezetek anyagi forrásait.

Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, egyre tisztábban látszik, hogy Magyarországon “nagyon jól érzik magukat” szélsőséges nemzetközi radikális szervezetek és személyek. A Jobbik kommunikációs szinten megpróbál “valamiféle néppártosodást hazudni” a magyar társadalomnak, de eközben jobbikosok időnként nyíltan, időnként burkoltan együtt szerepelnek Magyarországon megjelenő radikális szervezetekkel vagy személyekkel – közölte. Sermer Ádám tarthatatlannak nevezte, hogy az EU-n belül mintha Magyarország és Budapest lenne a szélsőjobboldali, radikális szervezetek “második otthona”.
A politikus megjegyezte, hogy miközben az ellenzék hétfőn tiltakozott Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása ellen, Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem bírálta, hogy januárban megkezdik a paksi erőmű bővítését. Ez annak a jele, hogy “anyagilag vélhetően a Jobbik is kiszolgáltatott orosz szálak felé” – fogalmazott. Ezért is kellene a nemzetbiztonsági bizottságnak feltérképeznie a szélsőséges szervezetek és a Jobbik forrásait, ezek közül is kiemelten az orosz forrásokat – tette hozzá.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók