Belépek a Pártba
07 szeptember
2016
HÍR
662 látogató

A nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezik a Liberálisok

A Liberálisok a nemzetbiztonsági bizottság azonnali összehívását kezdeményezik, miután sajtóinformációk szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai magánéleti információkkal zsarolva próbáltak meg egy magyar újságírót beszervezni.

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy a rendszerváltás után ilyen aljas eszközökkel akarnak a titkosszolgálatok információkat gyűjteni. Elfogadhatatlan, hogy mások magánéleti információval visszaélve, azokat törvénytelenül felhasználva, fenyegetéseken keresztül próbálnak meg újságírókat együttműködésre bírni.

A Magyar Liberális Párt ezért arra kéri Molnár Zsoltot, a bizottság elnökét és Szél Bernadettet, a testület alelnökét, hogy haladéktalanul hívják össze a nemzetbiztonsági bizottságot. Mielőbb ki kell vizsgálni, hogyan történhetett ez meg 2016-ban Magyarországon. A Fidesz az illiberális állam építése közben mind nagyobb igyekezettel próbálja az újságírók munkáját ellehetetleníteni és a sajtószabadságot korlátozni. Ennek érdekében közérdekű adatokat titkolnak el és magánadatokkal élnek vissza nap, mint nap. A Magyar Liberális Párt szerint az újságíró beszervezési kísérlete túlmegy a demokrácia határain és azonnali vizsgálatot követel. A Magyar Liberális Párt szerint a mindenkori hatalom munkáját ellenőrző újságíróknak kiemelt törvényi védelemre van szüksége és meg kell gátolni, hogy a jövőben ilyesmi újra előfordulhasson.

A Liberálisok az ügyben a Belügyminisztériumhoz fordulnak, hogy kérdéseikkel kiderítsék, hogyan fordulhatott elő a diktatúrákat idéző beszervezési kísérlet.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK