Belépek a Pártba
07 március
2017
HÍR
604 látogató

A négy nagy magasabb sebességre kapcsol

Az EU négy meghatározó tagállamának (Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország) vezetői tegnap esti versailles-i találkozójukon az előzetes várakozásoknak megfelelően elkötelezték magukat a többsebességes Európa modellje mellett. Közös álláspontjuk szerint a nagyobb integrációra és a gyorsabb haladásra kész és képes tagállamoknak egy rugalmas és többsebességes Európai Unióra van szükségük. A mélyebb integráció területe a védelmi politika, a belbiztonság, az adózás és a szociálpolitika lehet. Egyfelől érthető, hogy a nagyobb integrációra vágyó országok megelégelték az egyhelyben toporgást és szeretnének továbblépni, ugyanakkor a terv sok veszélyt is rejt magában. Megbontja az EU egyébként is ingatag belső egységét és veszélyezteti az integráció közös jövőjét. Könnyen elvezethet az EU kettészakadásához és egy elitklub illetve egy lemaradó periféria kialakulásához.

Magyarországnak egészen bizonyosan nem érdeke ez a modell, mert jelen állás szerint a perifériára kerülne és elveszítené felzárkózási perspektíváját. A magyar kormánynak meg kell értenie, hogy ezt megakadályozni nem handabandázással lehet, hanem egy olyan vonzó, az EU egységét megőrző alternatíva kidolgozásával, amely valamennyi tagállam számára kedvező esélyt nyújt. A kormánynak végre fel kellene hagyni az egység megbontásával, a közös megoldások folyamatos akadályozásával, a “fekete bárány” szereppel, mert az óhatatlanul hazánk marginalizálódásához és perifériára szorulásához vezet.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK