Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 november
2017
HÍR
269 látogató

A Nagy Testvér figyel téged

Miközben az állam működése egyre átláthatatlanabb, a közérdekű adatok jelentős része titkosított, addig az állampolgárokra vonatkozó adatgyűjtés és az állampolgárok megfigyelése totálissá válik.

A magyar kormány újabb tervezett intézkedése a besúgókat és provokátorokat munkájuk elvesztésével fenyegeti: tevékenységüket digitalizálják .

A Liberálisok megdöbbenéssel értesültek arról a HVG tényfeltáró cikkéből, hogy egy titkos kormányzati tervezet szerint az Orbán-kormány minden magyar állampolgár és cég hivatalos adatait és ügyeit a Kormányzati Adattrezor  nevet viselő adatbankban gyűjtené össze 2018. január 1-től.

Minden államigazgatási szervet, a helyi önkormányzatokat, a bíróságokat, az ügyészségeket, a közjegyzőket, a bírósági végrehajtókat, a köztestületeket és a közüzemi szolgáltatókat arra kötelezik, hogy az állampolgárokra vonatkozó minden adatot a Kormányzati Adattrezor számára továbbítsanak.

A Liberálisok tiltakoznak az ellen, hogy rohamléptekkel épül ki az orwelli totális állam, ahol a Nagy Testvér figyel és elszámoltat mindenkit.

Mindez nem a biztonságunkat szolgálja, hanem az állampolgárok teljes kiszolgáltatottságához vezet.

Ennek a folyamatnak a része az új egészségügyi adatszolgáltatási rendszer is, amely széles körben gyűjt érzékeny adatokat nem csupán egészségi állapotunkról, hanem pld. szexuális szokásainkról és partnereinkről.

Ugyancsak az állampolgárok teljes ellenőrzését célozza az a salátatörvény-tervezet is, amely egy központi szervezetet bízna meg a rendőrség, a közútkezelő, a közterület-felügyelet, a pénzügyi szolgáltatók és a személyszállítási szolgáltatók által készített összes kép- és hangfelvétel kezelésével és tárolásával.

Az egységes adattárolás azt jelenti, hogy létrejön egy titkos információgyűjtéshez felhasználható képi megfigyelési rendszer, amely szinte az egész ország területét lefedi. Ennek révén a rendvédelmi szervek egy általános felhatalmazás alapján folyamatosan és egyidejűleg megfigyelhetnek bárkit, bármikor.

A kormányzati retorika szerint ezek a lépések a digitalizációs stratégia részét képezik, és egy modern állam működését szolgálják, valójában azonban csupán az eszközök modernizációjáról van szó. A célok régiek, jól ismertek és rossz ízűek: az állampolgárok teljes megfigyeléséről és ellenőrzéséről szólnak.

Ezek után érthető, hogy Magyarország kormánya 2016-ban kilépett a Nyílt Kormányzati Együttműködésből és ezzel megszabadult egy újabb fontos, az állampolgárok jogait garantáló nemzetközi normarendszertől.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók