Belépek a Pártba
09 június
2015
HÍR
503 látogató

A Magyar Liberális Párt hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a szolnoki Hegedűs T. András szakiskolában tapasztalt pénzügyi anomáliák miatt.

Mint ismert a megyei kormányhivatal tárt fel egy vizsgálat során hiányosságokat az intézmény gazdálkodásában. A kormányhivatali jelentést követően az intézmény működtetője, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) bejelentette, hogy nem vállalja tovább az iskola üzemeltetését, ami egyenlő 200 diák és 18 oktató elküldésével és az intézmény bezárásával. Az ORÖ vezetése azt is közölte, hogy vizsgálatot indítanak az intézményben, ahol egyes sajtóhírek szerint milliókat költöttek krétára, ragasztóra, kulcsmásolásra. Mivel az iskola gazdálkodási és pénzügyi irányítását teljeskörűen az ORÖ látta el, a Liberálisok szerint sehová nem vezet, ha maga az ORÖ folytat vizsgálatot magával szemben, ezért tesz a párt  az állami támogatás hűtlen kezelése és felhasználása miatt feljelentést.

A Liberálisok írásbeli kérdéssel és közérdekű adatigényléssel fordulnak az iskola ügyében Balog Zoltán miniszterhez is. Választ várunk arra, mi lett azzal a boksziskolával, melyet szintén ebben az intézményben nyitott meg 2010-ben Simicskó István államtitkár és Farkas Flórián, az ORÖ akkori elnöke. A bokszakadémiát a megnyitón mintaprogramnak nevezték a politikusok, mely a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatását, esélynövelését szolgálja állami támogatással.  Az ORÖ a működtetésért az MTK-val is együttműködési megállapodást kötött. Az ünnepélyes megnyitót követően azonban a bokszakadémia működéséről mindenki hallgat, ezért fordulunk most a finanszírozással és a működéssel kapcsolatos információkért a szakminiszterhez.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK