Belépek a Pártba
23 február
2016
HÍR
486 látogató

A magyar kormány uniós jogokat sértett

Most már az Európai Unió Bírósága is kimondta azt, amit a Liberálisok többször is hangoztattak, hogy a kormány cafeteria szabályozása súlyosan sérti a piacgazdaság alapelveit és ellentétes az uniós joggal. Immár sokadik alkalommal nyer bizonyságot, hogy a kormány gazdasági intézkedései kifejezetten piacgazdaság ellenesek és kizárólag arra irányulnak, hogy kiszemelt, kormányközeli cégeket előnybe hozzanak a többi szereplő kárára.

Ugyanaz az érdek vezérelte a kormányt a trafiktörvény, a földtörvény, a kaszinók működésének szabályozása és a cafeteria rendszer átalakítása során is: a haverok, a kormányközeli emberek és cégek vagyonhoz juttatása. Ez persze csak mások kárára valósulhatott meg, így valamennyi intézkedésnek sok ezer ember és működő vállalkozás esett áldozatul. Ma már világosan látszik, hogy a kormány telhetetlenségének áldozatai eséllyel keresik igazukat az uniónál, hiszen sorra derül ki az EU bíróságain, hogy a kormány jogokat tiport, szabályokat sértett.

A kormánynak egyelőre semmi sem drága, ha a haveri kör gyarapításáról van szó és a Fideszt egyáltalán nem érdekli, hogy a jogtiprásokért kiszabott uniós bírságokat a magyar állampolgároknak kell megfizetni. A külföldi cégeket kiszorító kormányzati intézkedések pedig – mint amilyen a cafeteria rendszer átalakítása volt – arra utalnak, hogy a kormány a gazdasági területen is igyekszik elszigetelni hazánkat az Európai Uniótól.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK