Belépek a Pártba
04 szeptember
2015
HÍR
728 látogató

A magyar kormány menekültpolitikája megbukott

A magyar kormány súlyos mulasztásai miatt menekültek százai indultak gyalogútra Nyugat-Európába, és ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán Viktor menekültpolitikája végérvényesen megbukott.

A Magyar Liberális Párt szerint a menekülteket ellátó állami szervek és a közbiztonságért felelő karhatalom egyszerre vallott szégyent Magyarországon. A magyar kormány a valódi megoldások helyett kommunikációs hadjárattal és szögesdróttal próbálta kezelni a humanitárius katasztrófát, és ez teljes káoszhoz vezetett. A hatalom képtelen megoldani a kialakult helyzetet, pedig a helyzet azonnali beavatkozást igényelne. 

Hol van ilyenkor a belügyminiszter és a hol a magyar kormányfő? Miért nem biztosítottak a menekültek számára megfelelő ellátást Magyarországon? Miért engedték menekültek ezreinek, hogy jegyet váltsanak Nyugat-Európába, ha a vonatokra nem szállhatnak fel? Miért nem tájékoztatják megfelelően a tranzitzónákban és menekülttáborokban rostokoló embereket arról, hogy mi vár rájuk? Miért a civil lakosságnak kell az állam helyett a menekültek ellátását megszervezni? Miért költ az állam milliárdokat gyűlöletkampányra és hatástalan kerítésekre, amikor a háborús övezetből érkezők megsegítésére kellene inkább az adófizetők pénzét fordítani? Miért nem tartja tiszteletben a magyar kormány a menekültek alapvető jogait?

Amíg ezekre a kérdésekre nem kapunk tisztességes választ, a válság sem oldódik meg. A menekülteket a magyar kormány magára hagyta és ezzel leszerepelt az egész ország és Európa előtt. Eljött a felelősségvállalás ideje.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK