Belépek a Pártba
16 április
2018
HÍR
939 látogató

A magyar holokauszt áldozataira emlékezünk…

„A magyar holokauszt az egész magyar nemzet, az összmagyarság tragédiája. Minden erőszakkal elhurcolttal kevesebben és kevesebbek lettünk, bárhogyan is számoljuk az áldozatokat, mert egy emberélet kiontása is sok. Felfoghatatlanul pótolhatatlan a hiány” – ezt a közleményt adta ki négy évvel ezelőtt a Fidesz-kormány, amikor meghirdette a Holokauszt-emlékévet. A Magyar Liberális Párt egyetért ennek minden szavával, szellemiségével. Mint ahogy az alapötlettel is, amely Pokorni Zoltán nevéhez kötődik, és amelynek következtében 2001 óta április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjaként szerepel a naptárunkban. 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Ezt a szép gesztust sajnos beárnyékolja a kormányzati emlékezet-politika gyakorlata, amely szöges ellentéte a meghirdetett elveknek. Ha a Fidesz komolyan venné a saját közleményét, akkor az elmúlt években nem állították volna vissza a Horthy-kultuszt Magyarországon. Nem állítottak volna fel a Szabadság-téren történelem-hamisító emlékművet a német megszállás áldozataira emlékezve, és nem hirdették volna meg a magyarországi zsidók számára is baljóslatú felhangokkal kísért Soros-kampányt.

A Liberálisok éppen ezért ezen a szégyenteljes emlékű napon is azt követelik a kormánytól, hogy fejezze be a Soros-ellenes akcióit! A közlemény elején idézett mondat így szólt: „…egy emberélet kiontása is sok. Fölfoghatatlanul pótolhatatlan hiány”. Ugyanígy, ha csak egy ember is méltatlannak érzi mindazt, ami ma Magyarországon Soros Györggyel, illetve a nevéhez kötött listákkal történik, az is sok. És az is fölfoghatatlanul pótolhatatlan hiány, ha nincs ebben a témában tisztességes közbeszéd. A Liberálisok – Bősz Anett képviseletében – a demokrata ellenzékkel együttműködve többek között ezért, a tisztességes közbeszédért, a jogegyenlőségért és a demokráciáért fognak küzdeni a Parlamentben is.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK