Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

16 április
2018
HÍR
206 látogató

A magyar holokauszt áldozataira emlékezünk…

„A magyar holokauszt az egész magyar nemzet, az összmagyarság tragédiája. Minden erőszakkal elhurcolttal kevesebben és kevesebbek lettünk, bárhogyan is számoljuk az áldozatokat, mert egy emberélet kiontása is sok. Felfoghatatlanul pótolhatatlan a hiány” – ezt a közleményt adta ki négy évvel ezelőtt a Fidesz-kormány, amikor meghirdette a Holokauszt-emlékévet. A Magyar Liberális Párt egyetért ennek minden szavával, szellemiségével. Mint ahogy az alapötlettel is, amely Pokorni Zoltán nevéhez kötődik, és amelynek következtében 2001 óta április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjaként szerepel a naptárunkban. 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Ezt a szép gesztust sajnos beárnyékolja a kormányzati emlékezet-politika gyakorlata, amely szöges ellentéte a meghirdetett elveknek. Ha a Fidesz komolyan venné a saját közleményét, akkor az elmúlt években nem állították volna vissza a Horthy-kultuszt Magyarországon. Nem állítottak volna fel a Szabadság-téren történelem-hamisító emlékművet a német megszállás áldozataira emlékezve, és nem hirdették volna meg a magyarországi zsidók számára is baljóslatú felhangokkal kísért Soros-kampányt.

A Liberálisok éppen ezért ezen a szégyenteljes emlékű napon is azt követelik a kormánytól, hogy fejezze be a Soros-ellenes akcióit! A közlemény elején idézett mondat így szólt: „…egy emberélet kiontása is sok. Fölfoghatatlanul pótolhatatlan hiány”. Ugyanígy, ha csak egy ember is méltatlannak érzi mindazt, ami ma Magyarországon Soros Györggyel, illetve a nevéhez kötött listákkal történik, az is sok. És az is fölfoghatatlanul pótolhatatlan hiány, ha nincs ebben a témában tisztességes közbeszéd. A Liberálisok – Bősz Anett képviseletében – a demokrata ellenzékkel együttműködve többek között ezért, a tisztességes közbeszédért, a jogegyenlőségért és a demokráciáért fognak küzdeni a Parlamentben is.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók