Belépek a Pártba
08 február
2015
HÍR
792 látogató

A magyar családfogalom kirekesztő

A Liberálisok a házasság hete ma kezdődő rendezvénysorozata kapcsán felhívják a kormány figyelmét arra, hogy Magyarország ma kirekesztő magatartást tanúsít a családfogalommal kapcsolatban, hiszen a családi kapcsolat alapja ma hazánkban csak a házasság, illetve szülő-gyermek viszony lehet.

A Liberálisok a házasság hete nyitónapján hangsúlyozzák, hogy a család fogalma nem az, amit a jelenlegi kormány annak tart, és a házasság csak egyike a család alapjául szolgáló lehetőségeknek.  A Liberálisok szerint, hogy mit ért család alatt az egyén, az a szabad döntése, mellyel kapcsolatban az államnak nincs más teendője, mint hogy világnézetileg semlegesen, egyik családformát sem priorizálva ismerje el valamennyit.

A magyar állam ma nem ezt teszi, hanem korlátozza a családfogalmat hátrányosan megkülönböztetve ezzel sokakat. Mint ismert, a magyar Alkotmánybíróság 2012-ben hatályon kívül helyezte a családvédelmi törvény családfogalmát, mivel az alkotmányellenesen leszűkítő definíciót tartalmazott. Ezt követően az Országgyűlés az Alaptörvényt úgy módosította, hogy beillesztette a kifogásolt – korlátozó – családfogalmat.

Aggasztó aktualitást ad a házasság hete nyitónapjának a tegnapi szlovákiai érvénytelen népszavazás, melynek célja többek között az azonos nemű párok örökbefogadásának megakadályozása és a korlátozó családfogalom megerősítése lett volna.  Már a referendum előtt felhívták a Liberálisok a döntéshozók figyelmét arra, hogy sem Szlovákiában, sem Magyarországon nem lehet olyan, a fejlett országok tendenciájának ellentmondó népszavazási kérdéseket, vagy jogszabályokat megfogalmazni, melyek megkülönböztetésen alapulnak és kirekesztéshez vezetnek.

 

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK