Belépek a Pártba
30 június
2017
HÍR
455 látogató

A Liberálisok üdvözlik, hogy a német parlament pozitívan döntött a melegházasságról

A Magyar Liberális Párt üdvözli, hogy a keresztény-demokrata vezetésű Németországban törvényes lesz a melegházasság. Ez újabb, óriási előrelépés az LMBTQ-jogok fejlődésében. A német társadalom nagy utat tett meg az elmúlt hetven évben. Vezetőik, a történelem hamisítása és eltitkolása, valamint társadalmi csoportok kirekesztése helyett a társadalom fejlődésének rendelik alá munkájukat: a sokszínűség és az egyenlő bánásmód országának építésébe fogtak. A kirekesztés és a hátrányos megkülönböztetés minden dimenziójának elítélése, az egyének és társadalmi csoportok jogegyenlősége lett az elsődleges társadalompolitikai cél.

A Német Szövetségi Köztársaság alaptörvényének első mondata, miszerint az emberi méltóság elidegeníthetetlen, újabb törvényi szabályozással kapott alátámasztást, ezzel biztosítva, hogy a németországi meleg közösség tagjai is úgy ünnepelhessék szerelmüket, mint bárki más: összeházasodhassanak, és gyermekeket nevelhessenek.

Különösen fontos, hogy a kancellár nem adott ki kötelező döntést arra nézve, hogy a konzervatív keresztény-demokraták miképp foglaljanak állást a kérdésben, és bár ő maga nemmel szavazott, legalább 70 párttársa támogatta az új szabályozást. Ezzel nem pusztán az LMBTQ-közösség, de a demokrácia és a szabad véleménynyilvánítás ünnepévé is vált ez a nap Németországban.

Bízunk abban, hogy a Fidesz-KDNP vezette magyar kormány – látván a pozitív, előremutató, nyugat-európai példát -, a német keresztény-demokraták és konzervatívok útjára lépve, a közeljövőben hasonló szabályozás mellett teszi le a voksát.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK