Belépek a Pártba
20 június
2016
HÍR
958 látogató

A Liberálisok tiltakoznak az Erste Bank részvényeinek megvásárlása ellen

Orbán és Matolcsy hazug és képmutató mániája a magyar többségi tulajdonban lévő bankrendszerről már eddig is sok tíz milliárd forintjába került a magyar  adófizetőknek, most pedig újabb 30-40 milliárd forint közpénzt herdálnak el az Erste Group magyarországi leánybankja 15%-ának megvásárlásával.

Orbán nemzeti érdeknek igyekszik beállítani az állami bankvásárlásokat, miközben az adófizetők pénzén megvett MKB-t éppen most adja el gyanús körülmények között kétes hátterű, beazonosíthatatlan külföldi off-shore tulajdonosoknak. Az MKB megvásárlása a bajor államtól sok tízmilliárd forintnyi veszteséget okozott Magyarországnak, s éppen ennyi hasznot hozott a bajor adófizetőknek. A Budapest Bank teljesen szükségtelen megvásárlásával is csak az amerikai GE Capital járt jól, s most ismét nemzeti érdekre hivatkozva az osztrákoknak tesz szívességet Orbán.

Amint az MKB vagy a Budapest Bank esetében, úgy a mostani bankvásárlás esetében sem hozható fel semmilyen értelmezhető szakmai érv. Sem a magyar bankrendszer egésze, sem az Erste Magyarország nincs olyan kritikus helyzetben, amely a rendkívüli állami szerepvállalást indokolhatná. Aligha tekinthető ugyanis nemzeti érdeknek az, hogy néhány fideszes jól fizető igazgatósági vagy felügyelő bizottsági tagsághoz juthat majd az Erste magyarországi érdekeltségeinél.

Orbán és Matolcsy bankrendszerrel kapcsolatos kalandor gazdaságpolitikája kárt okoz Magyarországnak, jelentős forrásokat von el a magyar gazdaság és a magyar társadalom megszámlálhatatlan problémájának megoldása elől. Ez a felelőtlen és népbutító gazdaságpolitika csak arra jó, hogy kétes háttéralkukban néhányan jól járjanak mindannyiunk kárára.

Bodnár Zoltán, ügyvivő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK