Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

11 október
2017
HÍR
221 látogató

A Liberálisok támogatják a mobilgátról szóló népszavazást

A Magyar Liberális Párt örömmel vette tudomásul a Kúria döntését, amely szerint mégis lehet népszavazást tartani a Római-parti mobilgáttal kapcsolatban. A Liberálisok részt vesznek az aláírásgyűjtésben annak érdekében, hogy a budapestiek kifejezhessék véleményüket a főváros árvízvédelmével kapcsolatban.
A népszavazásnak köszönhetően végre széleskörű társadalmi vita indulhat arról, hogyan vegyük fel a harcot a klímaváltozás miatt mind gyakrabban előforduló árvizekkel szemben. A Liberálisok továbbra is azt gondolják, hogy Budapestnek átfogó árvízvédelmi stratégiára van szüksége. Olyan tervek alapján kell a beruházásokat elindítani, amelyek a Duna mellett élő összes budapesti lakónak hosszútávú védelmet nyújtanak. A Liberálisok szerint a fővárosnak rangsorolnia kell az árvízveszélyes szakaszokat a probléma nagysága szerint. Jelenleg Újpest és Angyalföld is nagyobb veszélyben van, mint a Római-part. Ezért is elfogadhatatlan, hogy a budapesti önkormányzat egyetlen gáttal próbálja meg kipipálni a főváros védelmét. Ráadásul a szakmai szervezetek egyöntetű véleménye szerint ezt is egy rossz koncepció mentén tennék.
Itt az ideje, hogy végre átfogó árvízvédelmi koncepció készítsen a főváros a Duna mentén élők, a szakmai és civil szervezetek bevonásával.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók