Belépek a Pártba
23 október
2018
HÍR
392 látogató

A Liberálisok reakciója Orbán Viktor október 23-i beszédére: A Fideszt kiközösítenék a pesti srácok

Szomorúan látjuk, hogy az egykor liberális Orbán Viktor mára az európai szélsőjobboldal vezéreként tetszeleg, akinek a legfőbb célja, hogy a nemzetre hivatkozva verje szét az Európai Uniót. Magyarország valódi érdeke a minél erősebb európai integráció, hiszen csak az egységes Európa tudja felvenni a küzdelmet a kontinenst érő kihívásokkal. Európa nem akar gyarmatosítani, szemben a Fidesszel, amely gyarmatbirodalomként tekint az egész országra és az egész nemzetre. Orbán Viktor a Brüsszel-ellenes harcot ürügyként használja a magyar demokrácia lebontására. A Fidesz a nemzeti érdekre hivatkozva szállta meg a jogállamot, korlátozza a sajtószabadságot, üldözi az emberi jogokért küzdő civileket, veri szét az oktatási rendszert, zülleszti le az egészségügyet és einstandolja a gazdaságot. A Liberálisok szerint csak az egységes és erős Európában van esély arra, hogy hazánk független, szabad és demokratikus ország maradjon. A korrupcióra és önzésre épülő, nemzeti önzésen alapuló illiberális politika Putyin és keleti diktatúrák prédájává teszi hazánkat. A Fidesz az illiberális államot hirdető politikájával szembefordult a demokráciáért életüket áldozó októberi hősökkel, a ’89-es rendszerváltással és az európai Magyarországgal. Közös felelősségünk, hogy megvédjük az 1956-os forradalom értékeit és eredményeit, és megvédjük a szabad, demokratikus Magyarországot.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK