Belépek a Pártba
22 április
2020
HÍR
493 látogató

A Liberálisok öt pontos követelése Kásler Miklóshoz

A halálozási arány a héten átlépte a 10 százalékot. Jól látszik, hogy az Orbán-kormány még most sem ismerte fel a koronavírus helyzet súlyosságát, ezzel emberek életét rövidíti meg, és családokat tesz tönkre.

A Liberálisok öt pontos javaslatcsomaggal állnak elő a koronavírus-járvány megfékezésével kapcsolatban:

1.A kórházi dolgozókat, a mentőket és az idősotthonok ápolóit folyamatosan, hétről hétre, újra és újra teszteljék!
2.Tömeges megbetegedés esetén a tömeges tesztelésre van szükség! A tesztelés nem gyógyír a megbetegedésre, de gyógyír a további fertőzésre!
3.Hozzák nyilvánosságra, hogy mi alapján kellett a kórházi ágyak 60 százalékát felszabadítani!
4.Ne büntessék a krónikus betegeket, ugyanolyan körültekintő eljárásban részesítsék őket, mint koronavírusos betegeket!
5.Legyen kötelező a maszk viselése!

Elfogadhatatlan, hogy az egészségügy dolgozóit csak abban az esetben tesztelik, ha tüneteik vannak, ezzel lehetőséget teremtve, hogy szuperhordozóvá váljanak, és közülük sokan lehetnek azok, akik egészséges embereket is megfertőznek. Óriási hiba az, hogy a kormány nem támogatja a tömeges tesztelést, amivel ki lehetne szűrni a társadalomban lévő fertőzöttek nagy részét.

Összesen 39 ezer kórházi ágy felszabadítását rendelték el. Ez általános felháborodást keltett, és egyértelművé vált, hogy a kormány mennyire rossz úton jár, ha azt hiszi, hogy sok esetben végstádiumos rákos, mozgásában korlátozott, 24 órás ellátásra szoruló betegeket tesz utcára, akiknek ezzel a halálos ítéletüket írja alá a koronavírus-járvány elleni védekezésre hivatkozva. Egyetlen nemzetközi statisztika sem mutatja ki azt, hogy egy tíz milliós országban egyszerre 39 ezer kórházi ágyra lenne szükség, követeljük tehát, hogy erre is adjon magyarázatot Kásler Miklós!

A kormány felelőtlenségéről tesz tanúbizonyságot az is, hogy a parlamenti ülésen a kormánypárti képviselők rendszeresen maszk és kesztyű nélkül jelennek meg veszélyeztetve a képviselőtársaik, az Országházban dolgozók és családtagjaik egészségét is. A parlamenti képviselőknek példát kell mutatniuk az embereknek, és az általános maszkviselést minél előbb kötelezővé kell tenni az egész országban!

Egy erőforráshiányos, embererőhiányos és eszközhiányos egészségügyi rendszerrel néz szembe Magyarország a tömeges megbetegedések időszakának, amelyen a 36 ezer felszabadított kórházi ágy sem fog segíteni. A következmények kizárólag a párbeszédre képtelen kormányt fogják terhelni.

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, a DK frakcióvezető-helyettese

A kórház nem sátortábor!

A kórház nem sátortábor!A Liberálisok öt pontos javaslatcsomagja a koronavírussal kapcsolatban:1. A kórházi dolgozókat, a mentőket és az idősotthonok ápolóit folyamatosan, hétről hétre, újra és újra teszteljék!2. Tömeges megbetegedés esetén a tömeges tesztelésre van szükség! A tesztelés nem gyógyír a megbetegedésre, de gyógyír a további fertőzésre!3. Hozzák nyilvánosságra, hogy mi alapján kellett a kórházi ágyak 60 százalékát felszabadítani!4. Ne büntessék a krónikus betegeket, ugyanolyan körültekintő eljárásban részesítsék őket, mint koronavírusos betegeket!5. Legyen kötelező a maszk viselése!

Közzétette: Bősz Anett – 2020. április 22., szerda

Kép forrása: portfolio.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK