Belépek a Pártba
04 november
2016
HÍR
643 látogató

A Liberálisok november 4-én az ukrán néppel való szolidaritásra szólítanak fel

2016. november 4-én, az ’56-os forradalom leverésének 60 éves évfordulóján a Liberálisok az egyre növekvő orosz befolyás és az Orbán-kormány Brüsszel-ellenes politikájának veszélyeire hívják fel a figyelmet.

1956. november 4-én az orosz hadsereg brutális kegyetlenséggel verte le a magyar forradalmat. Magyarország nemzetközi segítség nélkül maradt, miközben a szabadság hősei sokszoros túlerővel szemben áldozták életüket az ország függetlenségéért mindhiába. A Liberálisok tisztelettel és szomorúsággal emlékeznek ’56 hősi halottaira a mai napon.

 

Magyarország a ’89-es rendszerváltással, hosszú évtizedek után végre megszabadult az orosz befolyástól. A NATO-tagság 1999-es elnyerésével és az unióhoz való 2014-es csatlakozással pedig egy olyan szövetségesi rendszer részesévé váltunk, amely garantálja hazánk függetlenségét és utat nyitott a szabadságjogok kiteljesedéséhez. Magyarország végre olyan helyzetbe került, amelynek elérésért 1956 hősei az életüket is készek voltak feláldozni. Az Európai Unióba való lépésünkkel egyedülálló lehetőségünk nyílt rá, hogy Magyarország csatlakozzon a sikeres és gazdag nyugat-európai demokráciák közösségéhez. A magyar társadalomban és a politikusok között 2010-ig konszenzus volt abban, hogy ez a közös célunk.

 

Az Orbán-féle illiberális állam azonban mintha szembefordult volna az ’56-os hősök és a rendszerváltók céljaival. A korábbi európai elköteleződést felváltotta a keleti nyitás politikája. Miközben az ország gazdasága összeroppanna az uniós források nélkül, az Orbán-kormány nem hajlandó szolidaritást vállalni Európával a menekültválság idején. A paksi bővítéssel, a keleti nyitással, Putyin barátságával, a Brüsszel-ellenes háborúval és a menekültellenes politikával Magyarország egyre messzebb kerül Európától. A kormány tagjai, Lázár János és Kovács Zoltán még EU-s tagságunk értékeit is kétségbe vonják, pedig nem kellene messzire nézniük, hogy lássák, mi lenne velünk a NATO és EU-tagság nélkül.

 

A Szovjetunió felbomlása után negyed évszázaddal Ukrajna és a kárpátaljai magyarság ma újra függetlenségéért harcol az orosz befolyással szemben, miközben épp úgy nemzetközi segítség nélkül maradtak, ahogy 1956-ban Magyarország. A Liberálisok ezért a mai napon az emlékezés mellett az ukrán nemzettel való szolidaritásra hívnak fel.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK