Belépek a Pártba
04 október
2015
HÍR
643 látogató

A liberálisok nem akarják hazánk kizárását az unióból

Rogán Antal hazudik, amikor azt állítja, hogy a liberálisok ki szeretnék zárni Magyarországot az Európai Unióból. A liberálisok európai parlamenti frakciója kezdeményezésével arra akarja rákényszeríteni az Orbán-kormányt, hogy tartsa tiszteletben az alapvető emberi jogokat, és tisztességesen bánjon a menekültekkel. Az európai liberálisok szerint a menekültügyi törvények szigorítása és a  honvédelmi törvény módosítása alapvetően sérti  az uniós normákat.

Európában komoly visszhangot váltott ki  a honvédelmi törvény módosítása és közrendvédelmi feladatokkal történő felruházása. Ez olyan többletjogokkal ruházta fel a magyar haderőt, ami a szabadságjogokért küzdő liberálisok szerint veszélyt jelent az unió alapértékeire is. Ezért arra kérték fel az Európai Bizottságot, hogy az unós alapértékek érvényesülésének elve alapján vizsgálják  meg az újonnan hozott magyar törvényeket.

A pártcsalád célja tehát az, hogy az alapvető jogokra veszélyt jelentő intézkedéseket vonja vissza a Fidesz-kormány. Az európai liberálisok is úgy látják, hogy Magyarországot magára hagyták a menekültválság kezelésének ügyében, ugyanakkor nem tartják elfogadhatónak, hogy a menekülteket bűnözőként üldözzék a magyar hatóságok, és börtönbe zárhassák őket a határ átlépése miatt. Vagyis a liberálisoknak nem Magyarországgal és a magyarokkal van bajuk, hanem a Fidesz törvényeivel és gyűlöletpolitikájával. Magyarország kizárását senki sem szeretné és nem is kezdeményezte, bármit is állít Rogán Antal.

Fodor Gábor Guy Verhofstadt-nak, az ALDE frakció vezetőjének írott levelében néhány napja jelezte, hogy maga is határozottan bírálja és elutasítja a magyar kormány menekültpolitikáját, beleértve a kifogásolt törvénymódosításokat, de a Lisszaboni Szerződés 7. cikkelyének alkalmazását hazánkra nézve nem támogatja, mert a szavazati jogok felfüggesztése nem lenne arányos  a kezelni kívánt problémával és első sorban nem a kormányt, hanem Magyarország egészét sújtaná.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK