Belépek a Pártba
12 június
2018
HÍR
350 látogató

A Liberálisok már kifizették az ÁSZ-büntetés nagy részét

A Liberálisok rendezték az Állami Számvevőszák által igazságtalanul kiszabott büntetést. A 6 millió 186 ezer forintos tartozás nagy részét, 5,9 millió forintot az előző ciklusban folyósított állami támogatás utolsó részletéből fizettük ki. A fennmaradó összeget azután rendezzük, hogy hivatalos tájékoztatást kapunk a hátralék kifizetésének a módjáról, ez azonban mindeddig nem történt meg.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy az ÁSZ álindokokra hivatkozva rótta ki a sokmilliós büntetéseket az ellenzékre, így a Liberálisokra is. A Magyar Liberális Párt megalakulása óta átláthatóan, ellenőrizhetően és a törvény minden betűjét tiszteletben tartva működik. Évek óta ugyanazt a gazdálkodási gyakorlatot követjük, az ÁSZ az előző évek könyvelésében nem is talált semmilyen kivetnivalót.

A Liberálisok szerint a büntetéssel a kormány egyedüli és egyértelmű célja az ellenzék ellehetetlenítése volt, ehhez pedig a közigazgatást használta fel. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz jogállamban elképzelhetetlen, diktatúrákban jellemző módszereket vet be ellenfeleinek a kiiktatására. Az ÁSZ-büntetést továbbra is a demokrácia elleni súlyos támadásként, az ellenzék felszámolására tett aljas kísérletként értelmezzük, és továbbra is minden törvényes eszközt megragadunk arra, hogy fellépjünk Orbán Viktor illiberális államával szemben. Egy szabad, demokratikus, európai Magyarországért.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK