Belépek a Pártba
27 október
2018
HÍR
1030 látogató

A Liberálisok Macron pártjával egyeztettek

A Liberálisok péntek délután vendégül látták az En MarcheEmmanuel Macron francia elnök által vezetett mozgalom küldöttségét. Emmanuel Macron pártját Pieyre-Alexandre Anglade, az En Marche országgyűlési képviselője, Astrid Panosyan, a párt nemzetközi ügyekért felelős megbízottja és Garance Pineau külügyi tanácsadó képviselte, akiket Fodor Gábor pártelnök, Bősz Anett országgyűlési képviselő és Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje fogadott a  Magyar Liberális Párt központi irodájában.

A találkozón a felek egyértelművé tették, hogy a Magyar Liberális Párt és az En Marche hasonló célokért, azonos alapértékekért küzd, melyekért minél szélesebb körű együttműködésben kell harcolnunk, nem csak belpolitikai, de európai szinten is. Az illiberalizmus térnyerése és pusztítása ellen az egyetlen lehetőségünk, ha mindenki, aki meg akarja védeni a szabad, nyitott, emberséges Európát, együttműködik az Európai Unión belül és az Európai Parlamenti választások során.

A Liberálisok és az En Marche képviselői egyetértettek abban, hogy mindkét párt egy szorosabban működő, integrált Európában érdekelt. A delegáció tagjai abban állapodtak meg, hogy az európai liberális pártcsalád, az ALDE novemberre eső madridi kongresszusán folytatják az egyeztetést a 2019-es EP-választással és egy szélesebb körű együttműködés lehetőségével kapcsolatban, a demokratikus, európai értékekhez hű pártok minél szélesebb körű összefogása érdekében.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK