Belépek a Pártba
14 január
2019
HÍR
327 látogató

A Liberálisok kikérik a freskórongálás dokumentációját

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez annak érdekében, hogy megtudja: ki adott engedélyt arra, hogy Orbán Viktor új rezidenciáján egy több mint kétszáz éves freskót fehérre mázolhassanak. A Liberálisok szerint akár az építkezés felgyorsítása érdekében, akár PR-célból tüntették el a különleges falfestményeket, közönséges rongálás, ami történt. Azért kérjük ki az átalakítással kapcsolatos dokumentációt, hogy kiderülhessen, ki a felelős mindezért.

A helyzet abszurditását az adja, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) megszüntetése miatt jelenleg a Miniszterelnökségnek saját magát kellene számon kérnie az ügyben. A KÖH megszüntetése után ugyanis a Miniszterelnökség alá rendelték az örökségvédelmi feladatokat. Ebből a példából is jól látszik, hogy az illiberális modell nem szolgálja a magyar kultúra védelmét.

A Budai Vár ráadásul a világörökség részét képezi, így annak átalakításához az UNESCO jóváhagyása is szükséges, a szervezet azonban aligha adta áldását az egyedülálló festmények lekenésére. Orbán Viktor várba költözése a gátlástalan urizálás iskolapéldája. Tízmilliárdokat szórtak el a beruházásra, és közben egyedülálló kulturális értékeket tüntettek el. Eljött az idő, hogy számon kérjük mindezt a Fidesz-kormányon.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK