Belépek a Pártba
14 január
2019
HÍR
529 látogató

A Liberálisok kikérik a freskórongálás dokumentációját

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez annak érdekében, hogy megtudja: ki adott engedélyt arra, hogy Orbán Viktor új rezidenciáján egy több mint kétszáz éves freskót fehérre mázolhassanak. A Liberálisok szerint akár az építkezés felgyorsítása érdekében, akár PR-célból tüntették el a különleges falfestményeket, közönséges rongálás, ami történt. Azért kérjük ki az átalakítással kapcsolatos dokumentációt, hogy kiderülhessen, ki a felelős mindezért.

A helyzet abszurditását az adja, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) megszüntetése miatt jelenleg a Miniszterelnökségnek saját magát kellene számon kérnie az ügyben. A KÖH megszüntetése után ugyanis a Miniszterelnökség alá rendelték az örökségvédelmi feladatokat. Ebből a példából is jól látszik, hogy az illiberális modell nem szolgálja a magyar kultúra védelmét.

A Budai Vár ráadásul a világörökség részét képezi, így annak átalakításához az UNESCO jóváhagyása is szükséges, a szervezet azonban aligha adta áldását az egyedülálló festmények lekenésére. Orbán Viktor várba költözése a gátlástalan urizálás iskolapéldája. Tízmilliárdokat szórtak el a beruházásra, és közben egyedülálló kulturális értékeket tüntettek el. Eljött az idő, hogy számon kérjük mindezt a Fidesz-kormányon.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK