Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

14 január
2019
HÍR
272 látogató

A Liberálisok kikérik a freskórongálás dokumentációját

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez annak érdekében, hogy megtudja: ki adott engedélyt arra, hogy Orbán Viktor új rezidenciáján egy több mint kétszáz éves freskót fehérre mázolhassanak. A Liberálisok szerint akár az építkezés felgyorsítása érdekében, akár PR-célból tüntették el a különleges falfestményeket, közönséges rongálás, ami történt. Azért kérjük ki az átalakítással kapcsolatos dokumentációt, hogy kiderülhessen, ki a felelős mindezért.

A helyzet abszurditását az adja, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) megszüntetése miatt jelenleg a Miniszterelnökségnek saját magát kellene számon kérnie az ügyben. A KÖH megszüntetése után ugyanis a Miniszterelnökség alá rendelték az örökségvédelmi feladatokat. Ebből a példából is jól látszik, hogy az illiberális modell nem szolgálja a magyar kultúra védelmét.

A Budai Vár ráadásul a világörökség részét képezi, így annak átalakításához az UNESCO jóváhagyása is szükséges, a szervezet azonban aligha adta áldását az egyedülálló festmények lekenésére. Orbán Viktor várba költözése a gátlástalan urizálás iskolapéldája. Tízmilliárdokat szórtak el a beruházásra, és közben egyedülálló kulturális értékeket tüntettek el. Eljött az idő, hogy számon kérjük mindezt a Fidesz-kormányon.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók