Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

14 november
2018
HÍR
266 látogató

A Liberálisok kétfordulós előválasztásban bíznak

A Liberálisok a pártokon, pártszövetségeken belüli ellentétek elkerülése érdekében egy kétfordulós előválasztás lebonyolításában bíznak. Azt remélik, hogy a baloldal az előválasztás jelenleg zajló első fordulójában kiválasztja saját jelöltjét, hogy a második fordulóban már a teljes demokrata ellenzék összes jelöltje mérettethesse meg magát. A Liberálisok szerint jelenlegi formájában az előválasztás pusztán a poszt MSZP-s baloldal tartalmi elemek nélküli, program-alapú viták helyett személyi kérdésekről szóló házi versenye, amihez nem kívánnak asszisztálni.

Továbbra is nyitottak vagyunk azonban egy átlátható, minden demokratikus párt számára elfogadható és a teljes ellenzéket lefedő előválasztáson való részvételre, valamint az előválasztás közös előkészítésére és megszervezésére is. Elengedhetetlennek tartjuk továbbá, hogy az előválasztáson induló pártok és jelöltek kialakítsanak egy olyan alapprogramot, egy demokratikus minimumot, amelyet mindannyian képviselni tudnak. Közös értékek nélkül ugyanis nem várható el a választóktól, hogy más pártok jelöltjeire szavazzanak.

A Magyar Liberális Párt felszólítja az MSZP-Párbeszédet, hogy az előválasztás első fordulójában a saját pártszövetségükön belül válasszák ki minél előbb saját jelöltjüket, majd a második fordulóban a teljes demokrata ellenzék mérettethesse meg magát, annak érdekében, hogy  végül egyetlen jelölt maradjon a Fidesszel szemben, aki az egész ellenzéket képviselni tudja.

Sermer Ádám továbbra is folytatja főpolgármester-jelölti kampányát, amelynek középpontjában egy 21. századi, információs technológián alapuló világváros – a “Polgári Budapest” megteremtése áll. A Liberálisok célja a főváros önállóságának és függetlenségének megerősítése, Budapest modernizálása és gazdasági fellendítése.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók