Belépek a Pártba
23 január
2018
HÍR
517 látogató

A Liberálisok javaslatai egy igazságosabb oktatási rendszerért

Bősz Anett sajtótájékoztatón szólította fel Palkovics László Emmi-államtitkárt és Balog Zoltán humánminisztert, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a modernebb, igazságosabb oktatást követelő diákokkal. A Liberálisok ügyvivője szerint ma ostoba módszerek és a tudás elavult felfogása jellemzi a magyar iskolát. Az álhírek, a megtévesztés és bizonytalanságban tartás persze éppen annak a kormánynak az érdeke, amelyik a felelősen gondolkodó állampolgároktól retteg a leginkább.

Bősz Anett szerint a Független Diákparlament által megfogalmazott követelések nem pusztán relevánsak, de felvázolják azt az irányt is, ami megmenthetné a magyar oktatási rendszert a teljes szakadékba zuhanástól. Kérdés, hogy most, egy diáktüntetés után, és egy pedagógustüntetés előtt, legalább a kampány közepén hajlandó-e eljátszani a demokráciát az EMMI, vagy marad a diktatúrákat idéző húsdaráló, amiből a társadalom lefejezése és a társadalmi szakadék hosszú távú mélyülése származik majd.

A Liberálisok a következő követeléseket fogalmazzák meg egy igazságosabb oktatási rendszerért:

  1. Önálló oktatási minisztériumot! Az ország jövője és a következő generációk sorsa nem sikkadhat el egy lomha mamutminisztérium alegységében.
  2. Az iskolát vissza kell adni a helyi közösségek kezébe! Az erőszakos központosítást és a centralizált iskolarendszert fel kell számolni.
  3. Az iskolapolgárok nem alattvalók! Olyan iskolákra van szükség, ahol a diákok, a tanárok, a szülők és az intézményvezetők is érzik, hogy fontosak, érzik, hogy értelme van a tanulásnak és a tanításnak.
  4. A tudás elavult fogalmától meg kell szabadulnunk! Nem azt kell tanítani diákoknak, miről mit gondoljanak, hanem azt kell nekik megtanítani, hogyan használják a fejüket, és hogyan váljanak azzá, akik lenni szeretnének.
  5. Egy jó iskolarendszert és egy jó alaptantervet csak az oktatáskutatók és az érintettek bevonásával lehet fejleszteni. Több szabadságot, több használható tudást az iskolákba!

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK