Belépek a Pártba
10 augusztus
2017
HÍR
788 látogató

A Liberálisok javaslatai a Közös Ország Mozgalom fórumára

A Magyar Liberális Párt részt vesz a Közös Ország Mozgalom Egyeztetésén. Üdvözöljük, hogy kialakul egy olyan fórum, amelyben a közös nevezőket keressük, a demokrata ellenzéki pártok és civil szervezetek irányában is.
Az elsődleges cél, hogy a Fidesz harmadszorra ne alakíthasson kormányt: le kell váltani a jelenlegi vezetést, mert minden értelemben a vesztébe rohan az ország, ha újabb négyévnyi lehetőséget kap Orbán Viktor és köre. Ma minden demokratának közös felelőssége keresni egy olyan megoldást, amellyel a lehető legesélyesebb, hogy le tudjuk váltani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Ehhez mindenki részéről alázatra, felelősségvállalásra és nyitottságra van szükség.
A Magyar Liberális Párt ennek érdekében kidolgozott egy olyan javaslatot, amelyet tárgyalási alapnak szánunk, és a közelgő egyeztetésen vitára bocsátunk. Bízunk abban, hogy ezzel hozzájárulunk a lehető legjobb megoldás megkereséséhez.
A javaslatunk kétfordulós, vegyes választási rendszert vázol fel, amely nagyobb hangsúlyt fektet a listára, mint az egyéni mandátumokra, és a lehető legnagyobb mértékben kiszűri a rendszerből a torzításokat. Jogi küszöböt nem tervezünk; a matematikai küszöb kb. 0,7-1,5% lenne attól függően, mekkora a parlament létszáma, illetve van-e több területi lista. A választáson való indulásnál megszüntetnénk az ajánlási rendszert, helyette a több országban sikerrel alkalmazott kaució intézményét vezetnénk be.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK