Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 augusztus
2017
HÍR
366 látogató

A Liberálisok javaslatai a Közös Ország Mozgalom fórumára

A Magyar Liberális Párt részt vesz a Közös Ország Mozgalom Egyeztetésén. Üdvözöljük, hogy kialakul egy olyan fórum, amelyben a közös nevezőket keressük, a demokrata ellenzéki pártok és civil szervezetek irányában is.
Az elsődleges cél, hogy a Fidesz harmadszorra ne alakíthasson kormányt: le kell váltani a jelenlegi vezetést, mert minden értelemben a vesztébe rohan az ország, ha újabb négyévnyi lehetőséget kap Orbán Viktor és köre. Ma minden demokratának közös felelőssége keresni egy olyan megoldást, amellyel a lehető legesélyesebb, hogy le tudjuk váltani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Ehhez mindenki részéről alázatra, felelősségvállalásra és nyitottságra van szükség.
A Magyar Liberális Párt ennek érdekében kidolgozott egy olyan javaslatot, amelyet tárgyalási alapnak szánunk, és a közelgő egyeztetésen vitára bocsátunk. Bízunk abban, hogy ezzel hozzájárulunk a lehető legjobb megoldás megkereséséhez.
A javaslatunk kétfordulós, vegyes választási rendszert vázol fel, amely nagyobb hangsúlyt fektet a listára, mint az egyéni mandátumokra, és a lehető legnagyobb mértékben kiszűri a rendszerből a torzításokat. Jogi küszöböt nem tervezünk; a matematikai küszöb kb. 0,7-1,5% lenne attól függően, mekkora a parlament létszáma, illetve van-e több területi lista. A választáson való indulásnál megszüntetnénk az ajánlási rendszert, helyette a több országban sikerrel alkalmazott kaució intézményét vezetnénk be.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók