Belépek a Pártba
22 szeptember
2018
HÍR
560 látogató

A Liberálisok is részt vettek a Roma Büszkeség Napján – Fotók!

A Magyar Liberális Párt is csatlakozott a Roma Büszkeség Napjához, hogy a rendezőkkel együtt álljon ki egy toleráns és a kisebbségek jogait tiszteletben tartó Magyarországért. A Fidesz nyolcéves kormányzása alatt a cigányság helyzete tovább romlott: jövedelmük, iskolai végzettségük, foglalkoztatottságuk, egészségi állapotuk és várható élettartamuk is messze elmarad a magyar átlagtól. Farkas Flórián személyében ráadásul olyan emberre bízta Orbán Viktor a romák felzárkóztatását, aki ellen az unió csalás elleni hivatala is nyomozást indított a súlyos visszaélések miatt.

Ma Magyarországon a cigányok nyolcvan százalékának legfeljebb általános iskolai végzettsége van, miközben az össztársadalomban húsz százalék ugyanez az arány. A munkanélküliség a cigányok között majdnem harminc százalékos, az országos átlag viszont kevesebb mint négy százalék. Az elmúlt években ráadásul tíz százalékkal nőtt az iskolai szegregáció a hátrányos helyzetű gyermekek körében, a korai iskolaelhagyás pedig több mint hatszor olyan magas a cigány gyerekek esetében, mint a nem romák körében. A cigányság leszakadása az élet minden területén megfigyelhető, és ez egyre nagyobb társadalmi konfliktusokhoz fog vezetni.

 

A Liberálisok szerint valódi, átfogó segítséget kell nyújtani annak érdekében, hogy a magyar cigányság integrációja sikeres legyen, ehhez pedig pártok feletti összefogásra van szükség. Mert hazánk csak akkor lehet büszke és sikeres európai ország, ha felelősséget tud vállalni az ország legnagyobb kisebbségéért, a magyar cigányságért. A Roma Büszkeség Napján a párt elnökhelyettese, Sermer Ádám, az ügyvivői testület több tagja és a Liberálisok számos aktivistája is részt vett.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK