Belépek a Pártba
27 február
2018
HÍR
451 látogató

A Liberálisok is csatlakoznak az Elios-bizottság munkájához

A Magyar Liberális Párt is részt vesz az Elios-botrányt vizsgáló, ellenzéki árnyékbizottság munkájában. A Liberálisokat Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese képviseli a testületben.

Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája – ezt erősítette meg az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése is, amely szerint a miniszterelnök veje több mint 13 milliárd forinttal károsította meg a magyar embereket és az Európai Uniót. Tiborcz István cége, az Elios szervezett csalási mechanizmus keretében nyerte el 17 magyar város világításfejlesztését, ami miatt az OLAF most büntetést szabott ki, és visszafizetésre kötelezte hazánkat. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a csalássorozat Lázár János városából, Hódmezővásárhelyről indult. Itt történt az első törvénytelen beruházás, amelynek pályázatát aztán a többi csaláshoz is felhasználták. A miniszterelnök veje összesen 37 városban épített ki világítást, és mindegyikkel kapcsolatban talált szabálytalanságokat az OLAF.

Az ellenzék azért alakított vizsgálóbizottságot, hogy kiderítse, milyen szerepe volt Orbán Viktornak abban, hogy veje sorra nyerte a világításfejlesztési pályázatokat. Szeretnénk kideríteni, mi a felelőssége a magyar miniszterelnöknek abban, hogy több tucat magyar várost silány minőségű és durván túlárazott közvilágítással láttak el. Szeretnénk tudni, hogy Tiborcz István csalással szerzett vagyonából kik részesedtek a Fideszből. Szeretnénk megtudni, hogy a kormány második embere, Lázár János miért vett részt közvetlenül a csalásban, kapott-e érte valamit cserébe. Szeretnénk megtudni, hogy a magyar ügyészség, az Állami Számvevőszék és a Gazdasági Versenyhivatal miért asszisztált a maffiaszerű üzletsorozathoz.

A Fidesz az elmúlt években egyetlen vizsgálóbizottság felállítását sem engedte, amelyet az ellenzék kezdeményezett. Minden eszközt bevetettek, hogy megakadályozzák az ellenzék és a parlament ellenőrző munkáját, és titokban tarthassák a csalásokat. Április 8-a után közös erővel véget vethetünk a fideszes lopássorozatnak. Közös erővel leválthatjuk az Orbán-kormányt, és felszámolhatjuk a korrupcióra épülő illiberális államot!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK