Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 október
2018
HÍR
268 látogató

A Liberálisok feljelenést tesznek a szelektív hulladékgyűjtés budapesti összeomlása miatt

A Liberálisok szerint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. működésével kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés gyanúja. A kukaholdingnek nevezett cég ugyanis hónapok óta nem fizeti ki a szemétszállítás díját Budapestnek. Mostanra legalább 13 milliárd forinttal tartoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nek, emiatt  pedig az összeomlás szélére került a szelektív hulladékgyűjtés országszerte és most már Budapesten is.

Az NHKV Zrt. milliárdokat szed be úgy, hogy senki nem tudja, hova tűnik a pénz. Beszédes, hogy a cégnek még idén októberben sincs lezárt pénzügyi mérlege. Az is jelzés értékű, hogy a könyvvizsgálók nem hajlandóak a nevüket adni a vállalat éves beszámolójához. A magánszférában emiatt már rég felszámolási eljárást indított volna a NAV bármelyik vállalkozás ellen.

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan és döbbenetes a kukaholding működése. A cég most újabb állami milliárdokért tartja a markát, ahelyett, hogy rendet tenne a könyvelésében és kifizetné a számlákat az elvégzett munka után. A Magyar Liberális Párt feljelentést tesz az NHKV Zrt. ellen, annak érdekében, hogy az állam ne önthessen tovább közpénzmilliárdokat a kukaholdingba. Feljelentést teszünk, mert a főpolgármesterrel ellentétben mi nem fogunk asszisztálni a hulladékgyűjtés összeomlásához! Szeretnénk, ha a cég számot adna arról, miért nem fizették ki az FKF-et. Szeretnénk, ha a kukaholding elárulná, hova kerültek a milliárdok. Azt szeretnénk, hogy ne lehessen a szemetet tovább a szőnyeg alá söpörni!

Szabadai Viktor sajtótájékoztatóját itt hallgathatod vissza:

Budapestet elönti a szemét – A Liberálisok büntetőfeljelentést tesznek a szelektív hulladékgyűjtés összeomlása miatt. Szabadai Viktor :

تم النشر بواسطة ‏‎Liberálisok‎‏ في الجمعة، ١٢ أكتوبر ٢٠١٨

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók