Belépek a Pártba
17 június
2015
HÍR
773 látogató

A Liberálisok elutasítják a határra épülő kerítés tervét

Ha a bevándorlás problémáját az önző nemzeti érdekek mentén, az Orbán-kormány mintájára kezelik a tagállamok, az civilizációs katasztrófához fog vezetni. Az Orbán-kormány ma bejelentett határzára ellehetetleníti a bevándorlók ügyének felelős és humánus megoldást. A Magyar Liberális Párt elismeri, hogy a bevándorlás problémája 2015-ben új szintre lépett, de a négyméteres kerítés terve embertelen és értelmetlen.

Mi a szolidaritáson és a közös fellépésen alapuló európai megoldásban hiszünk. Úgy gondoljuk, hogy egyetlen érintett állam sem tudja a kérdést önmaga megoldani.  Igazi megoldás csak akkor lesz, ha a gyökereinél tudjuk kezelni a bajt, erre pedig csak egy erős, egységes Európa lehet képes.

 A Liberálisok szerint mindazokat, akik valóban menekültek és nálunk akarnak letelepedni, méltányos eljárásban kell részesíteni, és ha nincs kizáró ok, be kell fogadni őket. A statisztikák szerint számuk nem haladja meg a 2012 előtti évekét. Emellett az érintett országok együttműködésével, az EU és ENSZ felügyelete mellett minél hamarabb létre kell hozni nagy kapacitású befogadó-állomásokat, ahova visszaküldhetőek azok, akik nem jogosultak a menekültstátuszra vagy most is a térségben várják, hogy bejussanak az EU-ba.

A Magyar Liberális Párt szerint értelmetlen és lehetetlen Európát elzárni a menekültek elől, a háborúk és természeti katasztrófák áldozatainak megsegítése pedig alapvető emberi kötelességünk.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK