Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 augusztus
2017
HÍR
286 látogató

A Liberálisok bővítenék, a Jobbik szűkítené a választójogot

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy a Jobbik iskolázottsághoz kötné a választójogot. Ez a terv méltatlan a demokráciához és minden néppárthoz.

A Fidesz korábban kötelező regisztrációval korlátozta volna a választókat, Vonáék pedig most egyszerűen megvonnák a szavazati jogot azoktól, akik nem rendelkeznek alapfokú iskolai végzettséggel. A Liberálisok szerint a diktatúrákat idéző javaslatok helyett meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy az emberek felelős döntést hozhassanak a választásokon. Ennek érdekében a következőket javasoljuk:

A választáson részt vevő pártokról készüljön tájékoztató füzet, amiben az összes indulót megismerhetik a választók. A választások előtt a közszolgálati tévében és rádióadón adjanak bemutatkozási lehetőséget a választásokon induló minden pártnak. A 16-18 éves korosztálynak tartsanak külön kurzust a magyarországi választásokról, és tegyék újra lehetővé, hogy az egyetemeken és főiskolákon politizálhassanak a fiatalok. Az állam a pártokkal közösen nyújtson segítséget azoknak, akik számára bármilyen okból nehézséget jelent a szavazáson való részvétel. A Magyar Liberális Párt továbbá azt is javasolja, hogy a választójogi korhatárt 16 évre módosítsuk.

A Magyar Liberális Párt célja a Jobbikkal és a Fidesszel szemben az, hogy minél több jól tájékozott ember vegyen részt a választásokon. Az általános, egyenlő, közvetlen és titkos választás minden demokrácia alapja. Minél többen ember szavaznak, annál erősebb a demokrácia, ezért ne hagyjuk, hogy kicsinyes politikai érdekei miatt bárki korlátozhassa a választójogot!

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók