Belépek a Pártba
31 május
2017
HÍR
1486 látogató

A Liberálisok bemutatták budapesti képviselőjelöltjeiket

A Magyar Liberális Párt mind a 18 budapesti országgyűlési választókerületben megnevezte jelöltjeit a következő évi parlamenti választásokra. A képviselőjelöltek készen állnak arra, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon önállóan indulva képviseljék a magyar liberálisokat. A Magyar Liberális Párt számára továbbra is az Orbán-kormány leváltása az első, ezért természetesen továbbra is nyitott a demokrata erőkkel az értelmes, hatékony és jövőbemutató együttműködését célul kitűző, konkrét egyeztetésekre.
A jelöltek listája választókörzetek szerint:

Hardi Flóra (média kommunikációs szakértő), Gehér József (tanár), Szent-Iványi István (külpolitikus), Szabadai Viktor (üzemgazdász), Bősz Anett (phd hallgató), John Emese Orsolya (tréner), Sermer Ádám (kommunikációs tréner), dr. Matlák Gábor (ügyvéd),  dr. Zagyvai Péter (vegyészmérnök, sugárvédelmi szakértő), Katona Zoltán (gépészmérnök), Boruzs András (pártigazgató), Vékás Sándor (informatikai tanácsadó, önkormányzati képviselő), Kecskés Márton (földmérő mérnök), Mártonné Nádasi Judit (közlekedési üzemmérnök), Nagy Károly (közgazdász hallgató), Gergely Bence (politológus hallgató), Domján Lajos (levéltáros), Áron László (színész)

Az országos programon túl a budapesti Liberálisok egy hármas pilléren alapuló fővárosi programot kínálnak a választóknak, amelynek lényege:

– A főváros működését bénító kétszintű közigazgatási rendszer felszámolását szolgáló Budapest-koncepció

– Az erőforrások megosztásán alapuló ún. share economy-hez tartozó szolgáltatások (uber, airbnb, carsharing stb) működési kereteinek megteremtése

–  A közvetlen demokrácia intézményeinek erősítése annak érdekében, hogy a helyi érdekeltségű döntések minél inkább a helyi lakosok valós érdekeit szolgálhassák.

A Liberálisok Budapesti Választmánya a múlt héten választotta meg tisztségviselőit a következő kétéves ciklusra. A választmány elnöke Szabadai Viktor, az elnökségi további tagjai pedig: Gergely Bence, dr. Matlák Gábor, Nagy Károly és Vékás Sándor lettek.

A budapesti liberális jelöltek a következő időszakban folyamatos felkészítéseken vesznek részt abból a célból, hogy a helyi aktivistákból álló kampánycsapataikkal minél hatékonyabban legyenek képesek bemutatni a Liberálisok programjavaslatait a szolidaritás, a jogállami normák és a szabad piacgazdaság intézményeinek helyreállítása érdekében.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK