Belépek a Pártba
25 február
2017
HÍR
562 látogató

A Liberálisok az ügynökakták nyilvánosságra hozását követelik!

A Magyar Liberális Párt szerint addig nem lehet a kommunista diktatúra áldozataira igazán méltóképpen emlékezni, amíg a múlt eseményeit nem tesszük teljes körűen megismerhetővé, és nem rendezzük az 1990-es rendszerváltás egyik nagy adósságát. A Liberálisok ezért a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján arra arra kérik a III. Orbán-kormányt, hogy maradéktalanul hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat.

A társadalmi megbékéléshez, a múlt lezárásához elengedhetetlen az őszinte szembenézés a diktatúra bűneivel. De nemcsak a múlt miatt, hazánk jövője szempontjából is kulcsfontosságú, hogy tisztázzuk minden elnyomó rendszer, így a szocializmus rendszer gaztetteit is. Sötét és ködös múltra ugyanis nem lehet biztos és szabad jövő építeni. A bűnök ismerete nélkül pedig a megbocsátás is lehetetlen.

A Liberálisok szerint az Orbán-kormány azért akadályozza a múlt feltárását, mert nem akarja, hogy lelepleződjön képmutató magatartása. A Fidesz előszeretettel kommunistázza le politikai ellenfeleit, a miniszterelnök pedig még csak az ellene tüntetőket is, miközben a párt több ízben menedéket nyújtott a rendszerváltás előtti idők kétes múltú szereplőinek. A III/II-es Tasnádi László tavalyi előléptetésével nemcsak elfogadta, de díjazta is a diktatúra bűneit, és ez számunkra elfogadhatatlan.

Ha az Orbán-kormány számára valóban fontos lenne a kommunista diktatúra áldozatainak emléke, akkor nem tűrnék el Oroszország sértő gesztusait a hazánkban lévő szovjet emlékművek kapcsán. De mint szinte mindenben, az Orbán-kormány ebben is túlkompenzál Vlagyimir Putyin kegyeinek elnyerése érdekében. A Liberálisok szerint a vadkeleti nyitás politikája, az orosz elnök kiszolgálása, a Magyarországon korlátlanul engedett orosz titkosszolgálat befolyásszerzés és gazdasági térhódítás, valamint az állami történelem-átíró műhelyek munkássága is azt igazolja, az Orbán-kormánytól a kommunista diktatúra áldozataira való emlékezés csak álszent, protokolláris gesztus. A Liberálisok tisztelettel gondolnak mindenkire, aki az elmúlt évszázadban bármilyen színű diktatúra áldozata vagy károsultja volt.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK