Belépek a Pártba
06 szeptember
2018
HÍR
520 látogató

A Liberálisok a Sargentini-jelentés elfogadására kérik az ALDE-t

A Magyar Liberális Párt arra kéri a liberálisok európai pártcsaládjának EP-képviselőit, az ALDE-frakciót, hogy a magyar emberek védelmében fogadják el a Judith Sargentini által összeállított jelentést. Az Európai Parlament illetékes bizottsága azt szeretné elérni, hogy az Orbán-kormány tiszteletben tartsa az alapvető emberi jogokat és a demokrácia játékszabályait. A dokumentum azért készült, mert a Fidesz az elmúlt nyolc évben semmibe vette az európai értékeket és visszaélt a hatalmával. Ez a jelentés nem Magyarországot ítéli el, hanem a Fidesz önkényes politikáját, amely veszélybe sodorta a magyar jogállamot.

A Magyar Liberális Párt felhívja rá a figyelmet, hogy az Orbán-kormányt elítélő jelentés összeállításában olyan politikusok is közreműködtek, akik a Fidesszel egy európai pártcsaládban ülnek. Baloldaltól jobboldalig, széleskörű konszenzus alakult ki Európában arról, hogy a Fidesz-kormány súlyosan és módszeresen megsértette az uniós értékeket, és a magyar demokrácia védelmének érdekében eljárást kell indítani.

A Liberálisok egyetértenek a jelentésben foglaltakkal. Mi is elfogadhatatlannak tartjuk a független magyar sajtó megszállását, a jogállami intézményrendszer pártkatonákkal való feltöltését, az elburjánzó kormánypárti korrupciót, az alkotmánybíróság jogkörének megcsorbítását, a civil társadalom vegzálását, és az alapvető emberi jogok folyamatos és tudatos megsértését. A Magyar Liberális Párt ezért arra kéri az európai liberálisok képviselőcsoportját, hogy fogadják el a bizottság jelentését és támogassák a magyar demokrácia helyreállítását.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK