Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

30 október
2017
HÍR
190 látogató

A Liberálisok a Nemzetbiztonsági Bizottság vizsgálatát követelik a hármas metró felújítása kapcsán

Mint ismert, annak ellenére, hogy a szakmai és pénzügyi érvek az új metrókocsik beszerzése mellett szóltak, a főváros fideszes vezetése mégis a régi, harminc éves szerelvények felújíttatása mellett döntött, újabb harminc évre meghatározva ezzel a vonalon futó szerelvények minőségét.

Az új szerelvények mellett szóló érveket támasztja alá az a közelmúltban napvilágot látott tény, miszerint Varsó 222 metrókocsit – azaz pontosan ugyanannyit, amennyi budapesti a 3-as vonalon üzemel – ugyanakkora összegért vásárolt, mint amennyiért a Tarlós István vezette Budapest felújította a régi orosz kocsikat.

Hogy mennyire rossz döntés volt az új metró vásárlása helyett felújíttatni a régieket, az is mutatja, hogy üzembe állításuk óta 47 alkalommal kellett kiállítani a forgalomból legalább egy felújított szerelvényt különböző hibák miatt.

Emlékezhetünk ugyanakkor, hogy a pályáztatás botrányos körülményei is már mutatták, hogy a Fidesz ezúttal is előre eldöntötte, kivel kívánja megkötni a mintegy 70 milliárdos beruházásra vonatkozó szerződést.

Egy, a visegrádi régió oknyomozó újságíróinak együttműködését elősegítő projekt, a VSquare.org keretében készült összeállítás azonban még ennél is súlyosabb állításokat fogalmaz meg. Az anyag szerint az orosz titkosszolgálat elképesztő nyomást gyakorolt a magyar kormányra és Budapest vezetésére, hogy a gigaberuházást nyertese mindenképpen az orosz Metrowagonmash legyen.

Vitézy Dávid, a BKK akkori, nem kellően Kreml-barát vezetője elleni lejárató kampány, majd eltávolíttatása a cég éléről, továbbá a magyar döntéshozókra gyakorolt orosz titkosszolgálati nyomás gyanúja mind abba az irányba mutat, hogy egy Budapest érdekeivel súlyosan ellentétes döntés meghozatala törvényellenesen történt.

Az eddigi tapasztalatok és a most közölt összeállítás alapján gyanítható orosz titkosszolgálati jelenlét a kormányzat közvetlen közelében és a Főpolgármesteri Hivatalban indokolttá teszi, hogy a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága napirendre tűzze a kérdést, és megvizsgálja, milyen visszaélések és milyen titkosszolgálati nyomásgyakorlások történtek a 3-as metró felújítása kapcsán.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók