Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

17 július
2017
HÍR
286 látogató

A Liberálisok a BKK-hoz fordulnak a botrányos elektronikus jegyrendszer miatt

Mint ismeretes, a budapesti vizes világbajnokságra időzítetten jelentette be váratlanul a Budapesti Közlekedési Központ, hogy új elektronikus jegyrendszert vezet be, amely lehetővé teszi a papír alapú jegyek és bérletek kiváltását. Már az éles tesztelés során is rendkívül súlyos hibákra derült fény, ennek ellenére, vélhetően vezetői nyomásra végül mégis aktiválták a rendszert, amely képtelen a normális működésre.

A felhasználók sorozatosan jelzik az elképesztőbbnél elképesztőbb hibákat, például a jegyért, bérletért fizetendő összeg szabadon átírható a fizetés előtt, a felhasználói fiókok szenzitív adatainak lényegében védtelenek, a felhasználónév és jelszó sima szövegként kerül kiküldésre titkosító eljárás nélkül. Ezek a súlyos hibák mind arra utalnak, hogy egy előkészítetlen, szakmailag nem alátámasztott „fejlesztésről” van szó, amely sem a BKK, sem az utasok érdekeit nem szolgálja.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy akkor mégis kinek az érdekeit szolgálja ez a projekt? Korábban már tudható volt, hogy bizonyos, a propagandaminiszter közvetlen érdekeltségébe tartozó, offshore hátterű vállalkozások előszeretettel sertepertélnek az elektronikus biztonságtechnológia területén, és az általuk levédetett eljárásokat igyekeznek minél több közpénz megszerzésére felhasználni.

A Liberálisok ennek tisztázása miatt a BKK vezérigazgatójához, Dabóczi Kálmánhoz fordulnak, hogy választ kapjon a közvélemény, ki döntött arról, hogy ez a kapkodva előkészített, az utasok adatbiztonságát veszélyeztető, súlyos hibáktól hemzsegő projekt ebben a formájában elinduljon? Ki döntött a technológia és a fejlesztő kiválasztásáról? És nem utolsósorban: ki a felelős azért, hogy a BKK a hibákra adandó érdemi válasz helyett, csak egy sértett hangú, szánalmas közleményre képes?

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók