Belépek a Pártba
17 július
2017
HÍR
576 látogató

A Liberálisok a BKK-hoz fordulnak a botrányos elektronikus jegyrendszer miatt

Mint ismeretes, a budapesti vizes világbajnokságra időzítetten jelentette be váratlanul a Budapesti Közlekedési Központ, hogy új elektronikus jegyrendszert vezet be, amely lehetővé teszi a papír alapú jegyek és bérletek kiváltását. Már az éles tesztelés során is rendkívül súlyos hibákra derült fény, ennek ellenére, vélhetően vezetői nyomásra végül mégis aktiválták a rendszert, amely képtelen a normális működésre.

A felhasználók sorozatosan jelzik az elképesztőbbnél elképesztőbb hibákat, például a jegyért, bérletért fizetendő összeg szabadon átírható a fizetés előtt, a felhasználói fiókok szenzitív adatainak lényegében védtelenek, a felhasználónév és jelszó sima szövegként kerül kiküldésre titkosító eljárás nélkül. Ezek a súlyos hibák mind arra utalnak, hogy egy előkészítetlen, szakmailag nem alátámasztott „fejlesztésről” van szó, amely sem a BKK, sem az utasok érdekeit nem szolgálja.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy akkor mégis kinek az érdekeit szolgálja ez a projekt? Korábban már tudható volt, hogy bizonyos, a propagandaminiszter közvetlen érdekeltségébe tartozó, offshore hátterű vállalkozások előszeretettel sertepertélnek az elektronikus biztonságtechnológia területén, és az általuk levédetett eljárásokat igyekeznek minél több közpénz megszerzésére felhasználni.

A Liberálisok ennek tisztázása miatt a BKK vezérigazgatójához, Dabóczi Kálmánhoz fordulnak, hogy választ kapjon a közvélemény, ki döntött arról, hogy ez a kapkodva előkészített, az utasok adatbiztonságát veszélyeztető, súlyos hibáktól hemzsegő projekt ebben a formájában elinduljon? Ki döntött a technológia és a fejlesztő kiválasztásáról? És nem utolsósorban: ki a felelős azért, hogy a BKK a hibákra adandó érdemi válasz helyett, csak egy sértett hangú, szánalmas közleményre képes?

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK