Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 december
2018
HÍR
151 látogató

A lélektani akadálymentesítés az elsődleges feladatunk

A fogyatékossággal élők világnapján a Liberálisok arra hívják fel a figyelmet, hogy fogyatékos honfitársaink nem tudnak részt venni a társadalom vérkeringésében, ezen pedig változtatnunk kell. Az akadálymentesítés hiányos mivolta mellett lélektani okok vezettek ide: az integrált oktatás, az érzékenyítő nevelés gyerekcipőben járnak, a fogyatékkal élők bérmunkapiaci foglalkoztatása jelentősen korlátozott.

Míg a kontinens szerencsésebb felén jellemzőbb, hogy fogyatékkal élők és ép társak dolgoznak és szabadidős programokat szerveznek közösen, addig hazánkban az is kérdés, hogy mozgássérültek használhatják-e a metró teljes szakaszát, valamint van-e lehetőségük alacsonypadlós buszon segítséget kapni a sofőrtől. A szabad világban egyre több Down-szindrómás szerez diplomát, játszik színtársulatban, vagy kezd modellkarriert építeni, Magyarországon pedig még az enyhe Asperger-szindrómás gyerekeknek is meggyűlik a bajuk az iskolarendszerrel.

Egy kerekes székest nem a széke tesz fogyatékossá, hanem a rámpát nélkülöző lépcső. Egy siket és nagyothalló vagy egy gyengén látó osztálytárs a többieknek is sokat taníthat puszta jelenlétével egy iskolában arról, hogy sokfélék vagyunk, de méltóságunkban egyenlőnek kell lennünk, ezért pedig az ép társak és a társadalom szervezői felelősek. A fogyatékossággal élők világnapján mind a lélektani, mind a fizikai akadályok lebontása mellett tesszük le a voksunkat.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók