Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

17 október
2018
HÍR
166 látogató

A lakástámogatások megszüntetésének legfőbb vesztesei a budapesti fiatalok

A Magyar Liberális Párt szerint a lakáspénztárak állami támogatásának megszüntetése a Fidesz fiatalellenes politikájának legújabb állomása, ami legfőként a budapestieket sújtja, hiszen a fővárosban szabadultak el leginkább az ingatlanárak.

Az elmúlt évhez képest több mint 20 százalékkal nőtt a budapesti ingatlanok ára, tíz évre visszamenőleg van, ahol több mint kétszeres a drágulás. Egy 30 négyzetméteres garzon ára akár 30 millió forintot is kitehet ma Budapesten. Azok a fiatalok, akiket nem támogat a család, nincs komolyabb megtakarításuk, vagy milliós fizetésük, képtelenek saját ingatlant venni a fővárosban.  A fiatal felnőttek majdnem 45 százaléka 25-34 éves korukban is a szüleikkel kénytelen együtt élni, ez az arány pedig csak romlani fog, ha a Fidesz folytatja ezt a politikát.

Az országban nem volt még egy olyan népszerű megtakarítási program, mint az ltp, a lakosság közel 13 százalékának van ilyen szerződése. Az öngondoskodás, a megtakarítás egyik legjobb példája volt ez a rendszer, amit a Fidesz két nap alatt vert szét, több ezer budapesti családnak nehezítve meg a jövőjét.

A Liberálisok szerint elhibázott lakáspolitika, hogy csak a családosokat támogatja az állam. A gyermeket nem vállalók, gyermeküket egyedül nevelő szülők, és azok, akinek már felnőttek a gyermekeik, ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint a CSOK-ra jogosultak. A kormány mégis őket bünteti ezzel az intézkedéssel.

Erős a gyanúnk, hogy az Orbán-kormány fideszes üzleti érdekeltségek miatt tett tönkre pillanatok alatt egy 22 éve jól menő üzletágat. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy mindenféle szakmai konzultáció, számítás és alternatíva nélkül verték szét a lakástámogatás rendszerét. Követeljük, hogy a kormány egy lakáspénztárhoz hasonló rendszer kidolgozásával gondoskodjon arról, hogy a fiataloknak legyen esélyük az öngondoskodásra és a megtakarításra. Ne kényszerüljön még több fiatal külföldre a fideszes üzleti érdekek miatt!

 

Sermer Ádám a témában élőben jelentkezett be a Városháza Parkból: 
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/334019167372618/
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók