Belépek a Pártba
17 október
2018
HÍR
234 látogató

A lakástámogatások megszüntetésének legfőbb vesztesei a budapesti fiatalok

A Magyar Liberális Párt szerint a lakáspénztárak állami támogatásának megszüntetése a Fidesz fiatalellenes politikájának legújabb állomása, ami legfőként a budapestieket sújtja, hiszen a fővárosban szabadultak el leginkább az ingatlanárak.

Az elmúlt évhez képest több mint 20 százalékkal nőtt a budapesti ingatlanok ára, tíz évre visszamenőleg van, ahol több mint kétszeres a drágulás. Egy 30 négyzetméteres garzon ára akár 30 millió forintot is kitehet ma Budapesten. Azok a fiatalok, akiket nem támogat a család, nincs komolyabb megtakarításuk, vagy milliós fizetésük, képtelenek saját ingatlant venni a fővárosban.  A fiatal felnőttek majdnem 45 százaléka 25-34 éves korukban is a szüleikkel kénytelen együtt élni, ez az arány pedig csak romlani fog, ha a Fidesz folytatja ezt a politikát.

Az országban nem volt még egy olyan népszerű megtakarítási program, mint az ltp, a lakosság közel 13 százalékának van ilyen szerződése. Az öngondoskodás, a megtakarítás egyik legjobb példája volt ez a rendszer, amit a Fidesz két nap alatt vert szét, több ezer budapesti családnak nehezítve meg a jövőjét.

A Liberálisok szerint elhibázott lakáspolitika, hogy csak a családosokat támogatja az állam. A gyermeket nem vállalók, gyermeküket egyedül nevelő szülők, és azok, akinek már felnőttek a gyermekeik, ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint a CSOK-ra jogosultak. A kormány mégis őket bünteti ezzel az intézkedéssel.

Erős a gyanúnk, hogy az Orbán-kormány fideszes üzleti érdekeltségek miatt tett tönkre pillanatok alatt egy 22 éve jól menő üzletágat. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy mindenféle szakmai konzultáció, számítás és alternatíva nélkül verték szét a lakástámogatás rendszerét. Követeljük, hogy a kormány egy lakáspénztárhoz hasonló rendszer kidolgozásával gondoskodjon arról, hogy a fiataloknak legyen esélyük az öngondoskodásra és a megtakarításra. Ne kényszerüljön még több fiatal külföldre a fideszes üzleti érdekek miatt!

 

Sermer Ádám a témában élőben jelentkezett be a Városháza Parkból: 
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/334019167372618/
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK