Belépek a Pártba
02 február
2016
HÍR
394 látogató

A kormánynak most tényleg harcolnia kellene, méghozzá a magyarok munkavállalói jogaiért

A magyar kormánynak nem a pálinkafőzés adómentességéért és a különböző kormányzati mutyik zavartalanságáért kell ,,szabadságharcot folytatnia” az Európai Unióban, hanem állampolgárainak munkavállalói jogaiért kell határozottan kiállnia, mivel ezek a jogok most veszélybe kerültek.

A Liberálisok fontosnak tartják, hogy az Egyesült Királyság továbbra is az Európai Unió tagja maradjon, mert az országnak fontos szerepe van az EU-n belüli erőviszonyok kiegyensúlyozásában, a szabad piac és a versenyképesség szabályainak érvényesítésében, ill az atlantista külpolitikai vonulat erősítésében.

A Magyar Liberális Párt  szerint a Donald Tusk által ma bejelentett tervezet több pontja elfogadható. Ilyen a versenyképességre vonatkozó kitétel, az ”egyre szorosabb unió” kitételről való lemondás is. Ugyanakkor aggodalommal fogadjuk az uniós munkavállalók jogainak és jogosultságainak tervezett korlátozását.  Bár a javaslat fontos részletei még nem ismertek, de az már látható, hogy a legkedvezőbb értelmezésben is hátrányosan érinti a tervezet az Egyesült Királyságban munkát vállaló más tagállamok állampolgárait, így a magyarokat is. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a tervezett döntés előtt két héttel még nincs pontos információ a kompromisszum valódi részleteiről.

A közszolgáltatási vészhelyzetnek, amely alapján jelentős korlátozásokat vezetnének be a társadalmi juttatások terén nincsenek egyértelmű kritériumai, nincsenek garanciális elemei és jelen pillanatban az sem világos, hogy milyen jogi instanciákon támadható meg. A Liberálisok úgy vélik, a magyar kormánynak határozottan jeleznie kell a vélelmezett kockázatokkal kapcsolatos fenntartásait és világossá kell tenni, hogy a javaslat jelen formájában nem fogadható el hazánk számára.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK