Belépek a Pártba
15 július
2014
HÍR
660 látogató

A kormány veszélyezteti az uniós fejlesztési forrásokat

A Liberálisok felszólítják az Orbán-kormányt, hogy hagyjon fel a Kádár-rendszer restaurációjával, az ország további eladósításával, az értelmetlen és szükségtelen államosítással, és vonja vissza  a költségvetés módosítására vonatkozó javaslatát.

A Kormány 152 milliárd forinttal kívánja növelni az idei költségvetés pénzforgalmi hiányát azért, hopgy lehetővé tegye több közszolgáltató vállalat állami tulajdonba vételét. Ez az összeg nem emeli ugyan az államháztartás uniós elszámolás szerinti éves hiányát, a tervezett államosítás azonban csak hitelből finanszírozható, ami tovább növeli az elmúlt négy évben már rekordszintűre emelkedett államadósságot. Ezzel a lépéssel a Kormány veszélyes mértékben növeli annak az esélyét, hogy az adósság emelkedése miatt újra túlzottdeficit-eljárást indítson az Európai Unió Bizottsága, és ezzel kockáztatja azt is, hogy Magyarország polgárai hozzájussanak az uniós fejlesztési forrásokhoz.

Bodnár Zoltán, az MLP gazdaságpolitikai főtanácsadója

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK