Belépek a Pártba
05 április
2016
HÍR
419 látogató

A kormány nem a bürokráciát csökkenti, hanem a hatalmát koncentrálja

A Liberálisok szerint a kormány bürokráciacsökkentése – amely sajtóértesülések szerint 50 intézményt érint – nem más, mint hatalomkoncentráció. A kisembereket kiseprik, a vezetők számát és fizetését pedig folyamatosan emelik. A Liberálisok úgy vélik, hogy az államigazgatásból kikerülő embereknek nem lesz helyük a munkaerőpiacon, így a közmunkások számát gyarapíthatják majd.

2010-ben Orbán Viktor még azt ígérte : ,,Kevesebb emberrel fogunk dolgozni”. A kisebb, olcsóbb állam terve azonban teljesen megbukott. A Bajnai-kormányhoz képest megduplázódott 2016-ra az állami alkalmazottak száma, ezért is hiteltelen a Liberálisok számára a kormányzati bürokráciacsökkentés szándéka.

A kormány tervei között számos intézkedés külön-külön is kérdéseket vet fel, hiszen hogyan tudja majd ellátni megnövekedett feladatát az a Magyar Államkincstár, amely már ma sem képes maradéktalanul teljesíteni teendőit. És mit kell gondolni a KLIK-ről, amely a bürokráciacsökkentő anyagban nincs feltüntetve a megszüntetésre, vagy átalakításra váró intézmények sorában?

A Liberálisok úgy vélik, hogy nagy szükség van a bürokrácia csökkentésére hazánkban, ám koránt sem biztos, hogy a most bejelentett kormányzati tervek hosszú távon ezt a célt szolgálják, éppen ellenkezőleg, ezek az intézkedések könnyen vezethetnek a bürokrácia növekedéséhez és ez a folyamat is hatalom koncentrációját, a központosítást szolgálja.

Szabadai Viktor, a Budapesti választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK