Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 július
2018
HÍR
265 látogató

A kormány ne a magyar vidéken spóroljon!

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarország 2019. évi költségvetés-tervezete szerint több mint kétmilliárd forinttal csökkenne az agrárminisztérium büdzséje. Miközben 2018-ban még 208,29 milliárd forint volt az agrártárca költségvetése, 2019-re ez az összeg 205,99 milliárd forintra csökken. Különösen fájó, hogy ennek a drasztikus mértékű költségcsökkentésnek a keretében a kormány közel negyedmilliárd forinttal kevesebbet szán jövőre a nemzeti agrártámogatásokra is.
Elfogadhatatlan, hogy a kormány csökkentse a magyar vidék, és benne a magyar mezőgazdaság fejlesztésére fordítható költségvetési előirányzatot, miközben értelmetlen presztízsberuházásokra, kormányzati gyűlöletkommunikációra és a kormányközeli klientúra vagyonosodására közpénzek milliárdjai folynak el.
A Liberálisok szerint annak érdekében, hogy a magyarországi agrárium korszerűbb irányba fejlődjön, és ezzel együtt versenyképesebbé is váljon, nem az eddigi költségvetési előirányzat csökkentésére, hanem épp ellenkezőleg: a mezőgazdaság és vidékfejlesztés forrásainak növelésére volna szükség. A Magyar Liberális Párt az elkövetkezendőkben is a nagybirtokosokat és a spekulatív tőkebefektetőket támogató kormányzati agrárpolitikával szemben határozza meg magát, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságokat, a családi gazdálkodókat, a kistelepüléseken illetve tanyákon élőket kívánja képviselni és támogatni a szabadság és a szolidaritás értékeinek jegyében.
Chladek Tibor, a Liberálisok agrárpolitikai szakértője 
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók