Belépek a Pártba
21 október
2014
HÍR
882 látogató

A kormány, ha akarja, megszerezheti az USA beutazási tiltólistáját

Varga Mihály tévedett, amikor ma azt nyilatkozta, hogy ha valakinek, akkor az amerikai félnek van információadási kötelezettsége a beutazási tiltólistáról. A nemzetgazdasági miniszternek tudnia kell, hogy az amerikai külügyminisztériumot törvény kötelezi arra, hogy tartsa titokban minden visszavont vízum ügyét. Az USA külügyminisztere betartja az ország törvényeit. Nem úgy a magyar kormány, amely képtelen arra, hogy a saját maga alkotta közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény passzusainak érvényt szerezzen. A köztisztviselői törvény hatálya alá tartozóknak ugyanis minden olyan eseményről tájékoztatniuk kell munkáltatójukat, amely kötelezettségük szempontjából lényeges. Márpedig a korrupció olyan vád, amely egy köztisztviselői esküvel összeegyeztethetetlen.

A kormánynak tehát nincs más dolga, mint betartatnia saját törvényét. Utasítania kell a kormány- és köztisztviselőket, hogy a törvény előírásának megfelelően tájékoztassák munkaadójukat, ha a beutazási tiltólistán szerepelnek korrupció gyanúja miatt.  A Magyar Liberális Párt elvárja, hogy az érintett személyek nyilvánosan vállalják magukat, vagy a kormány hozza nyilvánosságra kilétüket. Az érintett személyeket azonnal el kell távolítani a közigazgatásból, ha bűnösségük, korruptságuk igazolást nyer és meg kell indítani ellenük a büntetőjogi eljárást.

A kormánynak, ahelyett, hogy az USA-ra mutogatna, van még egyéb lehetősége is a névsor felderítésére. A magyar ügyészség ugyanis amennyiben eljárást indít, kikérheti azt a külföldi partnertől. Kérdés, miért nem teszi ezt meg a  magyar ügyészség, miért hallgat erről a lehetőségről a kormány, ill. miért hallgat még mindig Vida Ildikó is, hiszen a NAV elnökének, anélkül, hogy Varga Mihály erre külön felkérné,  meg kellene már szólalnia végre, hiszen ki és miért is fizetne adót ma Magyarországon, ha még az adóhatóság elnöke is korrupciós vádba keveredik, és a kitiltás tényét napok óta nem tudja cáfolni.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK