Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 október
2017
HÍR
193 látogató

A kormány elszámolta magát CEU-ügyben

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány a keddi napon nyilvánosan beismerte, hogy elszámolta magát a CEU-ellenes oktatási törvénnyel. Az Orbán-kormány ugyanis korábban azt hangoztatta, csak az Egyesült Államok szövetségi kormányával hajlandó megállapodni a Magyarországon működő amerikai felsőoktatási intézményekről. Ehhez képest ma a Fidesz-kabinet egy olyan megállapodást terjesztett az országgyűlés elé a budapesti McDaniel College engedélyezése érdekében, amelyet nem az amerikai szövetségi kormánnyal, hanem Maryland Állammal kötöttek meg.
A Fidesz ezzel lényegében beismerte, hogy szándékosan lehetetlen feltételeket szabtak a CEU-nak, hogy így tegyék tönkre az ország egyik legjobb egyetemét. Olyan megállapodáshoz próbálták kötni a Közép-Európai Egyetem további működését, amit képtelenség megkötni. A Liberálisok szerint lehullott a lepel a Fidesz aljas tervéről, nyilvánvalóvá vált, hogy az oktatási törvény egyetlen valódi célja a CEU kigolyózása volt. A mai megállapodás jóváhagyása után arra kérjük a magyar kormányt, ne próbálja továbbra is ellehetetleníteni a Közép-Európai Egyetemet, és mielőbb rendezze az iskola jövőjét az oktatási törvény módosításának visszavonásával, vagy egy New York állammal kötött új megállapodással.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók