Belépek a Pártba
03 október
2017
HÍR
631 látogató

A kormány elszámolta magát CEU-ügyben

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány a keddi napon nyilvánosan beismerte, hogy elszámolta magát a CEU-ellenes oktatási törvénnyel. Az Orbán-kormány ugyanis korábban azt hangoztatta, csak az Egyesült Államok szövetségi kormányával hajlandó megállapodni a Magyarországon működő amerikai felsőoktatási intézményekről. Ehhez képest ma a Fidesz-kabinet egy olyan megállapodást terjesztett az országgyűlés elé a budapesti McDaniel College engedélyezése érdekében, amelyet nem az amerikai szövetségi kormánnyal, hanem Maryland Állammal kötöttek meg.
A Fidesz ezzel lényegében beismerte, hogy szándékosan lehetetlen feltételeket szabtak a CEU-nak, hogy így tegyék tönkre az ország egyik legjobb egyetemét. Olyan megállapodáshoz próbálták kötni a Közép-Európai Egyetem további működését, amit képtelenség megkötni. A Liberálisok szerint lehullott a lepel a Fidesz aljas tervéről, nyilvánvalóvá vált, hogy az oktatási törvény egyetlen valódi célja a CEU kigolyózása volt. A mai megállapodás jóváhagyása után arra kérjük a magyar kormányt, ne próbálja továbbra is ellehetetleníteni a Közép-Európai Egyetemet, és mielőbb rendezze az iskola jövőjét az oktatási törvény módosításának visszavonásával, vagy egy New York állammal kötött új megállapodással.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK