Belépek a Pártba
17 augusztus
2018
HÍR
480 látogató

A kormány cserben hagyta a beteg embereket és az őket ápoló családtagjaikat

A Magyar Liberális Párt szerint a Fidesz és az Orbán-kormány érzéketlenségét mutatja, hogy még csak vitázni sem voltak hajlandóak arról, hogy a beteg vagy fogyatékos családtagjukat otthon ápoló emberek díjazásának összege emberhez méltó életkörülményeket biztosítson az otthonápolóknak és az ápoltaknak egyaránt. Az otthonápolási díjnak bejelentett munkajogviszonnyal kell együtt járnia, máskülönben az otthonápolók kiesnek a társadalom körforgásából.

Jelenleg a magyar állam 32 600 forinttal honorálja azt, ha valaki éjt nappallá téve családtagját gondozza otthonában. A legtöbb, amit kiemelt esetben az állam fizetni hajlandó ezért a rendkívül fárasztó, fizikailag és lelkileg is megterhelő munkáért, az 58 680 forint.

Ezen szerettünk volna változtatni, és ezért kezdeményeztük közösen az ellenzéki pártokkal, hogy a mindenkori minimálbérhez igazítsák az otthonápolás díját. Ha pedig valaki több embert is ápol családjából, akkor a kétszeresére legyen jogosult. Azt szerettük volna elérni, hogy ezt a rendkívül kemény munkát végre az állam is valódi munkaként ismerje el. A Fidesz azonban lesöpörte a javaslatunkat az asztalról, pedig a kezdeményezés éves szinten, az egész költségvetést tekintve elhanyagolható tételt jelentene. Mindössze 8 milliárd forint többletköltéssel igazságot lehetett volna szolgáltatni. Érthetetlennek tartjuk, hogy a Fidesz a kétharmad birtokában miért nem állt a kezdeményezés mögé, miközben ellenzékben még maguk is támogatták ezt a javaslatot.

A mai nap bebizonyította, hogy a Fidesz elszakadt a magyar társadalom tagjainak hétköznapjaitól. A fideszes többség nem törődik az emberek problémájával, és cserben hagyja azokat, akiknek valódi segítségre lenne szüksége. A Liberálisok azonban tovább küzdenek a fogyatékkal élők és az otthonápolók jogaiért, azért, hogy az otthonápolás végre teljes értékű, bejelentett munkaviszonynak számítson!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK