Belépek a Pártba
13 július
2015
HÍR
456 látogató

A kormány átgondolatlan intézkedései okozzák az anyakönyvezési problémákat

Lázár János elismerte: ,,világos és legitim állampolgári elvárás a befizetett adóért cserébe az anyakönyvezetési eljárások idejének csökkentése”.A miniszter azt is belátta, hogy a probléma valós: a törvényes határidő többszöröse alatt tesznek csak eleget a hivatalok a külföldön született magyar gyerekek anyakönyvezésének.

A Liberálisok azt követően fordultak a Miniszterelnökséghez írásbeli kérdéssel, hogy a 444.hu nyilvánosságra hozta egy Dániában élő család kálváriáját. A fiatalok azért nem tudtak Magyarországra utazni, mert a magyar állam képtelen volt belátható határidőn belül elintézni a gyermekük iratait. Az állampolgári elmondások szerint azóta vált kaotikussá az anyakönyvezési helyzet, amióta az Államreform2 kormányprogram keretében ez az ügytípus a bevándorlási hivataltól a kormányhivatalokhoz került át.  Ezek a hivatalok infrastruktúra, kellő létszám és szakértelem híján képtelenek megbirkózni a rájuk testált feladattal.

Lázár János ezt éppen fordítva látja. Szerinte a bevándorlási hivatalnál keletkezett a jelentős ügyhátralék és ennek kezelésére lépett a kormány és vonta be a feladat ellátásába a kormányhivatalokat, mert a bevándorlási hivatalnál csak jelentős többletköltséggel lett volna lehetőség kapacitásnövelésre.

A Liberálisok szerint Lázár János csak a bizonyítványát magyarázza, pedig már ő is látja, hogy az Államreform2 hemzseg a súlyos szakmai hibáktól. Nehéz ugyanis megmagyarázni, miért költséghatékonyabb egy olyan hivatalhoz átvinni feladatokat, ahol annak elvégzéséhez nincs meg a szakértelem, az infrastruktúra ahelyett, hogy a meglévő hivatali állományt bővítették volna. Lázár János azt is elárulta, hogy jelenleg is folynak az egyeztetések egy egységes eljárásrend kialakításáról, ami azért szomorú, mert ezek szerint még mindig csak gondolkodnak a megoldáson a tárcánál, miközben a többezer kisgyermek ügye áll, az új ügyek pedig tovább halmozódnak.

Az Államreform2-re is érvényes a Liberálisok szerint az, ami csaknem minden kormányintézkedést jellemez: a kapkodás és felesleges átszervezés helyett először gondolkodni kellett volna.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK