Belépek a Pártba
04 február
2018
HÍR
533 látogató

A kormány a Fidesz kampányába önti a közpénzt – Mi ez, ha nem tiltott pártfinanszírozás?

Az Állami Számvevőszék mondvacsinált okoknál fogva megbüntette az összes ellenzéki pártot, arra azonban a jelek szerint esély nincs, hogy a valódi csalást, a tiltott pártfinanszírozás pofátlan módját leleplezze, szankcionálja és megtiltsa.
A Fidesz kampánytémája ugyanis, minő véletlen, megegyezik a kormány „tájékoztatásával”, azaz a menekültügy hamis hirdetéseivel. A Fidesznek – maga Orbán Viktor hangsúlyozta – a fő kampánytémája a migránstéma, annak hangsúlyozása, hogy Magyarország nem válhat bevándorló országgá. Tegyük most félre, de csak egy pillanatra, hogy a kormány és pártja súlyosan becsapta a magyar lakosságot,  és titokban befogadott 1300 menekültet, koncentráljunk ezúttal csak a másik csalásra, arra, hogy a témaválasztással, annak azonosságával tulajdonképpen korlátlanul költheti és költi a költségvetés nem erre szánt forintjait a kormány – a Fidesz kampányára.

Azok a hirdetések, újságokban, rádiókban, televíziókban, közterületi reklámfelületeken, amelyeket most láthatunk, hallhatunk, nézhetünk, és amelyet szinte percenként öntenek ránk, most éppen a kormány zászlaja alatt teszik, miközben a Fidesz maga is megjelent – persze egy hamis, hazug – plakáttal, telefonos zaklatásokkal, ugyanebben a témában. Mi ez, ha nem klasszikus esete a tiltott pártfinanszírozásnak? Hol van erre esélye bármely más ellenzéki pártnak?

Az Orbán-kormány most már végképp a csalásról, hazudozásról, hamisításról, és mondjuk ki: a lopásról szól. A Fidesz a kormányon keresztül a szemünk láttára lop meg bennünket. Április 8-án közösen véget vethetünk ennek. Közösen leválthatjuk az illiberális Orbán-kormányt, és visszaállíthatjuk a demokráciát Magyarországon. Ahogyan Fodor Gábor a Független Hírügynökségnek adott interjújában említette: a Fidesz leváltható a szavazófülkében. “Szilárd elvi alapon, a demokratikus ellenzéki pártoknak szembe kell fordulni Orbán Viktor kormányával, az illiberális állammal szemben. Erre kell törekedni, mert az összeomlását nem kéne megvárni.”

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK