Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

19 április
2017
HÍR
244 látogató

A kerületek azonnal fizessék vissza a jogszerűtlenül beszedett közterületi bírságokat!

A közterület-felügyeletek azonnal fejezzék be a szabálytalan bírságolási gyakorlatot és fizessék vissza a megbüntetett autósoknak a szabálytalanul behajtott összegeket.

Tarlós István főpolgármester márciusban indított harcot a budapestieket szabálytalanul megbírságoló III. kerületi közterület-felügyelet ellen, miután kiderült, hogy a Bécsi út – Szépvölgyi út torkolatánál úgynevezett bírságcsapdát állított fel a fideszes önkormányzat és 50.000 forintra bünteti a gyanútlan autósokat. Azóta kiderült, nem ez az egyelten üzemszerűen útonállás, szervezett fosztogatás: A Királyhágó tér – Böszörményi út és az Ugocsa utca találkozásánál ugyanúgy, mint a Józsefvárosban, a Baross utca és a József körút sarkán. A főpolgármester kijelentésére az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben jelezte, nem feltételezi, hanem állítja: a kamerák nem felelnek meg a hatályos rendeletnek, ez alapján nem bírságolhatnának a közterület-felügyelők.

A fideszes városvezetők nemcsak hogy nem folytathatják az eddigi lehúzási gyakorlatot, de azok az autósok, akiknek ügyében kevesebb, mint fél éve emelkedett jogerőre a közterület-felügyelet bírságoló döntése, újrafelvételi eljárást kezdeményeztetnek. Ez csak a Józsefvárosban sok száz millió forintot jelenthet összességében, hiszen tavaly mintegy 500 millió, idén az első negyedévben pedig nagyjából 130 millió forint bevételt jelentett a VIII. kerület fideszes vezetőinek.

Az elmúlt 5 évben mintegy 2 milliárd forinttal károsította meg a budapestieket csak a józsefvárosi vezetés, ezért a Liberálisok felszólítják a budapesti kerületi vezetőket, fizessék vissza a szabálytalanul kirótt bírságokból beszedett pénzeket mindenkinek, azoknak is, akik büntetése több, mint fél éve történt, így nem kezdeményezhetnek újrafelvételt. Továbbá az Magyar Liberális Párt minden fővárosi kerülethez közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy világos legyen az elmúlt években mekkora összeget nyúltak le jogszerűtlenül a kerületi vezetők a budapestiektől.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók