Belépek a Pártba
21 március
2015
HÍR
680 látogató

A kérdések sokasodnak, de Matolcsy még mindig hallgat

Hová, hányan, mennyiért? Ezekre a kérdésekre várja többek között a választ a Magyar Liberális Párt abban a közérdekű adatigénylésben, melyet a Matolcsy vezette MNB-hez nyújt be.  A párt kérdései a jegybank nemzetközi irodáira vonatkoznak, melynek személyi állománya az MNB szerint már összeállt, a jelentkezők kiválasztása lezárult.

Több újságíró is szerette volna már megtudni, hogy pontosan hol és mennyiért bérel, vagy vásárol helyiségeket külföldön a jegybank nemzetközi kirendeltségei létrehozására, ám a jegybank nem válaszolt senkinek arra hivatkozva, hogy még egyetlen irodát sem nyitottak meg. Most viszont, hogy már az irodák munkavállalóinak kiválasztása is lezárult, minden bizonnyal tudja Matolcsy György és az új alkalmazottak is, hogy  pontosan hol fognak dolgozni és mikor kezdik meg a munkát.

Éppen azért a Liberálisok kikérik közérdekű adatigénylésben többek között azt, hogy összesen hány fő és mennyi össz-munkabérrel végzi majd külföldi tevékenységét, hol és mekkora összegért bérel vagy vásárol számukra lakást az MNB, milyen költségtérítést kapnak az új munkavállalók a béren kívül (autó stb.), pontosan mekkora összegért vásárolt, vagy bérelt kirendeltségeinek irodát a jegybank, milyen egyéb költségei vannak az irodabérlésnek (takarítás, karbantartás, garázs) mikor kezdik meg ott a munkát az új alkalmazottak.

A Liberálisok bíznak benne, hogy kérdéseikkel nem hátráltatják Matolcsyt abban, hogy Quaestor ügyben végre nyilvánosság elé álljon és feljelentést tegyen, továbbá választ adjon arra is a károsultaknak, miként nem vette észre az MNB felügyeleti szervként éveken át a Quaestornál történt szabálytalanságokat.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK